"Стіна дронів": країни НАТО розробляють новий проект для захисту від російських провокацій
"Стіна дронів": країни НАТО розробляють новий проект для захисту від російських провокацій

"Стіна дронів": країни НАТО розробляють новий проект для захисту від російських провокацій

Країни НАТО, включаючи Фінляндію, Норвегію, Польщу та країни Балтії, планують створити "стіну дронів" для захисту своїх кордонів з Росією, використовуючи сучасні технології для запобігання контрабанді та провокаціям. Також обговорюються плани евакуації населення в разі конфлікту для забезпечення безпеки громадян.

Про це пише Financial Times. "Це абсолютно нова річ – стіна безпілотників, що простягається від Норвегії до Польщі. Мета полягає в тому, щоб використовувати дрони та інші технології для захисту наших кордонів від провокацій з боку недружніх країн і для запобігання контрабанді", – заявила міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте в інтерв'ю Балтійській службі новин.

Подробиці щодо проєкту наразі не надаються, але міністри наголошують на важливості цього проєкту для забезпечення безпеки своїх кордонів. Марі Рантанен, міністр внутрішніх справ Фінляндії, зазначила в інтерв'ю громадському мовнику Yle, що план "стіна дронів" буде вдосконалюватися з часом і може допомогти захистити 1340-кілометровий кордон Фінляндії з Росією.

Цей проєкт має стратегічне значення для країн НАТО, які межують з Росією. Використання дронів та інших технологій дозволить швидко реагувати на потенційні загрози та забезпечити постійний моніторинг кордонів. Це, у свою чергу, допоможе запобігти несанкціонованим перетинам кордону та іншій діяльності, яка може загрожувати безпеці.

На додаток до проєкту "стіна дронів", шість країн НАТО також обговорили плани евакуації значної частини свого населення в разі конфлікту. Представники Фінляндії, висловили здивування тим, що Україна залишила своє цивільне населення на лінії фронту або поблизу неї. Вони зазначили, що оборонні плани Фінляндії передбачають евакуацію населення прикордонних районів для забезпечення їхньої безпеки.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, Росія планує здійснити низку терористичних нападів у Великій Британії та країнах НАТО. Для цього країна-агресор вербує ультраправих екстремістів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом