У Грузії заявили, що мріють повернути Абхазію та Південну Осетію і стати членом ЄС до 2030 року
У Грузії заявили, що мріють повернути Абхазію та Південну Осетію і стати членом ЄС до 2030 року

У Грузії заявили, що мріють повернути Абхазію та Південну Осетію і стати членом ЄС до 2030 року

Грузія має амбітний намір повернути Абхазію та Південну Осетію до свого складу. Какож керівництво країни планує, що Сакартвело стане членом Євросоюзу до 2030 року.

Про це заявив проросійський прем'єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе написав у своєму Х(Twitter) у День незалежності Грузії. Свято відзначалось 26 травня 2024 року.

На думку очільника парламенту, в цьому і полягає грузинська мрія. Кобахідзе акцентував  свою заяву на тому, що прагне об'єднатися з окупованими грузинськими територіями перед вступом в Євросоюз.

"Наша грузинська мрія в тому, щоб жити в об’єднаній і сильній країні до 2030 року разом із нашими абхазькими та осетинськими братами і сестрами. Об’єднана і сильна Грузія має стати повноправним членом європейської сім’ї", – написав Кобахідзе.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 травня, президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на закон про "іноагентів". Вона заявила, що цей закон, за своєю суттю і духом, є російським і суперечить конституції країни та європейським нормам.

14 травня на пленарному засіданні парламенту Грузії під час розгляду скандального проєкту закону "Про прозорість іноземного впливу" між депутатами відбулася сутичка.

Раніше під час масових протестів силовики затримали колишнього міністра Грузії з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Алексі Петріашвілі.

Опозиція вважає, що Грузія, затвердивши закон про "іноагентів", втратить усі досягнення в євроінтеграції й у стратегічному партнерстві зі США та Євросоюзом.

Нагадаємо, за однією з версій, грузинська влада має намір ухвалити закон про "іноагентів", незважаючи на критику Заходу, щоб підготуватися до змін у зовнішньополітичному курсі країни.

За це проросійська грузинська влада може отримати від Кремля, за інформацією від джерел в дипломатичних колах, називають згоду на повернення Абхазії та Південної Осетії до складу Грузії на правах автономій із дуже широкими повноваженнями.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом