Суд закрив одну зі справ Майдану через закінчення строку давності: відомо подробиці
Суд закрив одну зі справ Майдану через закінчення строку давності: відомо подробиці

Суд закрив одну зі справ Майдану через закінчення строку давності: відомо подробиці

Шевченківський суд Києва задовольнити клопотання про закриття справи Майдану щодо розгону мирних учасників акції 30 листопада та 1 грудня 2013 року. Рішення було прийнято у зв'язку із закінченням строку давності справи.

Про це повідомило Суспільне. З підозрюваних зняли усі обвинувачення і скасували арешт з їхнього майна, попри заперечення з боку потерпілих і прокуратури.

Зазначається, що обвинувальний акт щодо підозрюваних до суду передали ще у 2015 році. За словами представниці одного з учасників мирної акції на Майдані та адвокатки Вікторії Дейнеки, у справі було близько 170 потерпілих.

Як розповіла одна з активісток Майдану Любомира Кеплер, серед потерпілих 30 листопада залишилося у залі двоє. Багато із протестувальників Євромайдану зараз воюють, а декого вже немає в живих.

"Справа не в тому, що я ненавиджу тих, хто переді мною, я люблю тих, хто за спиною. Має бути справедливість. Бо то була гідність, а це не покаране слово", – сказала Кеплер.

Попри позицію потерпілих та клопотання прокурорки суддя після нарадчої кімнати  оголосив про закриття справи через закінчення строку давності справи. Крім того, суд постановив зняти арешт з майна обвинувачених, а цивільні позови потерпілих залишити без задоволення. За словами одного з потерпілих, багато із судових засідань відкладалися, що значно затягувало судовий процес.

Підозрюваний у причетності до побиття протестувальників під час розгону колишній керівник управління громадської безпеки ГУ МВС Києва Олег Мариненко під час засідання перебував у судовій залі, але на прохання ЗМІ прокоментувати судове рішення відреагував агресивно та заборонив знімати його на камеру.

За словами потерпілої сторони, вони оскаржуватимуть судове рішення.

Як повідомляв OBOZ.UA, ще одну справу Майдану скеровано до суду: за організацію вбивств мітингувальників у Києві в лютому 2014 року судитимуть колишнього командира Львівського батальйону міліції особливого призначення "Беркут" та помічника начальника штабу підрозділу правоохоронців. Другий навіть не є громадянином України.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом