10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон
10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар’єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах, від інди-драм до блокбастерів, і зарекомендувала себе як універсальна актриса, здатна втілити на екрані різні образи.

У цій статті ми зібрали 10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон, які не лише демонструють її акторську майстерність, а й стали значущими в історії кіно. Від культових ролей у «Матч-Пойнті» та «Труднощах перекладу» до неймовірних перетворень на супергероїню Чорну Вдову в кіноселені Marvel — перед вами добірка фільмів, які варто подивитися кожному шанувальнику талановитої актриси.

Месники: Війна нескінченності 2018

У новій кінострічці Мстителів чекає протистояння із найреальнішим лиходієм. Уявивши себе творцем доброї справи Титан Танос збирається наполовину зменшити кількість жителів Всесвіту, тим самим звільнивши більше місця для комфортного існування інших людей.

Щоб виконати свій план, йому потрібні шість каменів, наділених чарівною силою. Їх потрібно помістити в рукавичку нескінченності, що належить лиходію та клацнути пальцями.

Безумовно, найкращі воїни Всесвіту вже стали на захист населення. Але лиходій підступний і йому вдається один за одним закидати каміння у свою рукавичку.

Дівчина з перлинною сережкою 2003

Роль у цьому фільмі критики називають однією з найкращих акторських робіт Скарлетт, у якій вона майстерно балансувала між такими різними почуттями страху, невігластва, цікавості та пожадливості. Кіно розповість про те, як голландський живописець Йоханнес Вермеєр створював свій легендарний шедевр — картину, для якої позувала його служниця у виконанні Йохансона. А також про те, до чого привели стосунки багатого пана зі своєю підлеглою.

Фільм отримав 10 номінацій на премію Британської академії кіномистецтв, три «Оскари» та дві статуетки «Золотий глобус».

Труднощі перекладу 2003

Режисер Софія Коппола віддала Скарлетт роль молодої дівчини, яка нещодавно випустилася з престижного американського університету і тепер супроводжує чоловіка під час його робочої поїздки до Токіо.

Героїня Скарлетт почувається самотньо і довго не може заснути. Якось вона зустрічає у своєму готелі немолодого чоловіка, який страждає від таких самих проблем. Разом вони намагаються скоротати час за довгими меланхолійними прогулянками вулицями незнайомого та такого чужого міста.

Критики вважають, що спільна творчість стала допомогла обом акторам зіграти одні з найкращих ролей у їхніх кар’єрах. Йоханссон отримала за роль Шарлотти премію Британської кіноакадемії та приз Венеціанського кінофестивалю як найкраща актриса.

Матч-пойнт 2005

У цьому досить незвичному для творчості Вуді Аллена Скарлетт грає красуню, яка стала коханкою тенісиста, який ось-ось має укласти дуже вигідний шлюб із жінкою, вищий за його статусом. Чари юної Ноли, яку зіграла Скарлетт, незаперечні. Вона зачаровує головного героя, і глядачів. Ось тільки до добра це не спричиняє.

Пізніше Вуді Аллен неодноразово запрошував Скарлетт зніматися у своїх кінострічках. Оскільки актриса стала однією з найважливіших складових успіху Матч-пойнта.

Вікі Христина Барселона 2008

У сонячній та спекотній мелодрамі «Вікі Христина Барселона», яку також зняв Вуді Аллен, Скарлетт виступила в ролі молодої Христини. Дівчина та її подруга приїхали до Іспанії щоб розважитись та знайти натхнення для своєї власної кінострічки.

У пошуках пригод дівчата знайомляться з місцевим художником Хуаном Антоніо та вирушають із ним до Ов’єдо. Там на них чекає любовна пригода, яка з класичної форми трикутника швидко трансформується у квадрат.

У цій ролі Йоханссон балансуватиме між пристрасними та всеосяжними почуттями та розумним підходом до стосунків.

Побудь у моїй шкурі 2013

Британський жах “Побудь у моїй шкурі” дав Йоханссон незвичайне втілення. Якщо зазвичай вона пристрасна і спокуслива, то в цьому фільмі в образі миловидної Лаури криється холоднокровна інопланетянка, яка щоночі заманює у свій фургон і вбиває попутників-чоловіків.

У цьому фільмі режисер зробив ставку на контраст між сліпучою красою Скарлетт та смертоносною силою її героїні.

Кролик Джоджо 2019

Йоханссон у цьому фільмі виконала роль мами маленького хлопчика, який у свої 10 років уже підтримував нацистів у Німеччині та був членом Гітлерюгенда. На відміну від сина, мати дотримувалася інших поглядів і навіть приховувала вдома єврейку. Якось виявивши її, хлопчик був вкрай здивований, що жінка не така жахлива, як малювала євреїв фашистська ідеологія.

У цьому фільмі Скарлетт випала трагічна роль — не можна довго одночасно намагатися вберегти сина від отруйних нацистських переконань, і бути членом опору. Однак вона з гідністю виконує це завдання, не подаючи увазі, що доля її вирішена наперед.

За роль актриса удостоїлася номінація на «Оскар» за найкращу жіночу роль другого плану.

Шлюбна історія 2019

Сюжет закручений навколо сімейної історії на вигляд гармонійної пари працівників театру — режисера та актриси. Поки чоловіка все влаштовує у їхніх стосунках, дружина втрачає інтерес та вирішує розірвати шлюб.

Картина оголює до краю відносини пари, яка то йдуть у ніжність та інтимність, то зриваються на крик і перетворюються на боротьбу за свою подальшу долю.

Хічкок 2012

За сюжетом Альфреда Хічкока здається, що його новий фільм — ще один прохідний варіант у потоці однакових проектів. У пошуках нової історії режисер захоплюється книгою про серійного вбивцю. А також стикається із проблемами з фінансуванням. Після того, як йому не вдається залучити кошти на створення нового фільму, він вирішує знімати його за власні заощадження. У той же час, його дружина пропонує екранізувати зовсім іншу історію.

Престиж 2006

Історія двох фокусників-конкурентів від майстра Крістофера Нолана розповість, як ілюзіоністи намагалися виконати один дуже непростий трюк. Коли один фокусник процвітає, інший підсилає до нього шпигунку. Але трапляється непередбачене — вони закохуються та стають партнерами.

Источник материала
loader
loader