30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Веганська кето-дієта: що можна їсти, а чого варто уникати
Веганська кето-дієта: що можна їсти, а чого варто уникати

Веганська кето-дієта: що можна їсти, а чого варто уникати

Ви, напевно, вже чули про кетогенну дієту – один з найпопулярніших дієтичних трендів. Кето-дієта сприяє збільшенню споживання здорових жирів і зменшенню споживання білків і вуглеводів.

Незважаючи на те, що кето-дієта рекомендує їсти багато м'яса, вона все ще може дещо запропонувати веганам. Ми розкажемо вам, що можна їсти, а що ні на веганській кето-дієті.

Як працює кето-дієта?

Кето-дієта – це низьковуглеводна дієта з високим вмістом жирів, яка має на меті різко зменшити споживання вуглеводів і замінити їх споживанням жирів. Таке зменшення кількості вуглеводів переводить ваше тіло в метаболічний стан, відомий як кетоз.

Це допомагає організму ефективно спалювати жир для отримання енергії. Крім того, він перетворює жир на кетони в печінці, сприяючи таким чином енергозабезпеченню мозку.

Переваги кето-дієти

Відомо, що кето-дієта пропонує різні переваги для здоров'я. Вона може допомогти знизити рівень цукру та інсуліну в крові, а також сприяти здоровому схудненню. Вона також може зменшити ризик серйозних проблем зі здоров'ям, таких як рак, хвороби серця, хвороба Альцгеймера, епілепсія та хвороба Паркінсона.

Що їсти: п'ять найкращих кето-продуктів для веганів

Горіхи та насіння

Багаті на корисні мононенасичені жири та низький вміст вуглеводів, хрусткі та смачні горіхи і насіння - чудовий вибір для веганів, які хочуть дотримуватися кето-дієти.

Деякі з найкращих варіантів включають волоські горіхи, бразильські горіхи, кедрові горіхи, арахіс, мигдаль, кунжут, насіння чіа тощо. Крім того, вони також можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) в організмі.

Листові зелені овочі

Намагайтеся включати якомога більше листових зелених овочів з низьким вмістом вуглеводів у свій щоденний раціон. Найкраще купувати селеру, огірок, шпинат, цвітну капусту, капусту, броколі.

Авокадо та кокосова олія

Авокадо може бути чудовим доповненням до веганської кето-дієти, оскільки містить достатню кількість корисних жирів при низькому вмісті вуглеводів. Він також багатий на калій, магній та інші необхідні поживні речовини.

Багата на жирні кислоти і з низьким вмістом вуглеводів, кокосова олія може допомогти вам позбутися зайвих кілограмів. Кокосове молоко, кокосова вода також є хорошими варіантами.

Інші корисні продукти

На додаток до перерахованих вище продуктів, ви також повинні збільшити споживання всіх корисних олій (оливкова олія, олія авокадо), некрохмалистих овочів (броколі, цвітна капуста, перець, гриби), ягід і приправ (спеції, сіль, трави).

Продукти, яких слід уникати під час веганської кето-дієти

Під час веганської кето-дієти вам, очевидно, потрібно повністю відмовитися від таких продуктів, як м'ясо, птиця, молочні продукти, яйця та морепродукти.

Крім того, оскільки вам потрібно зменшити споживання вуглеводів, намагайтеся уникати таких продуктів, як зернові та крохмалі, підсолоджувачі, солодкі напої, бобові та бобові, більшість фруктів, алкогольні напої з високим вмістом вуглеводів (наприклад, пиво і вино), а також соуси та приправи з високим вмістом вуглеводів.

Побічні ефекти кето-дієти

При переході на кето-дієту можуть виникнути деякі побічні ефекти, оскільки організму потрібен час для адаптації. Це явище відоме як кето-грип. Симптоми включають низький рівень енергії, погіршення розумової діяльності, підвищене відчуття голоду, проблеми зі сном і нудоту.

Щоб мінімізувати ці ефекти, ви можете спробувати низьковуглеводну дієту протягом перших двох тижнів, а потім перейти на безвуглеводну дієту.

Раніше OBOZ.UA опублікував п'ять категорій вегетаріанців.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом