Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 29 травня
Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 29 травня

Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині станом на 29 травня

Російські окупанти продовжують чинити терор проти цивільного населення Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Об 13:00 внаслідок обстрілу КАБ села Бугаївка Чугуївського району пошкоджено 19 приватних будинків, 23 господарчі споруди, будівля навчального закладу.

О 13:29 стався обстріл села Новоосинове Куп’янського району. Внаслідок удару пошкоджено 7 дачних будинків.

Об 16:20 внаслідок обстрілу підприємства в місті Ізюм ракетою Х-59 горіло побутове сміття на відкритій території.

О 16:40 російські окупанти вчинили обстріл села Мала Данилівка Харківського району. Внаслідок обстрілу 4 КАБ горів дах ферми. Пошкоджено будівлю кафедри освітньої установи. Постраждав 40-річний чоловік.

Об 16:57 загарбники влучили КАБом в територію гольф-клубу міста Харкова. Уламками від двох боєприпасів вибило вікна в ресторані на території та в клубному домі. Після влучань зайнялася трава, вигоріло декілька тисяч квадратних метрів газону. На території в момент ударів перебували п’ятеро працівників. Постраждалих не було.

Об 22:33 внаслідок обстрілу села Руська Лозова горіла господарча споруда.

На Харківщині триває евакуація цивільного населення з прифронтових та прикордонних населених пунктів. Всього від 10 травня евакуювали 11 тисяч 253 людини із Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень. Підрозділами Сил оборони відбито чотири штурмові дії російських окупантів в районах Стариці та Вовчанська. Ситуація напружена, але контрольована українськими військами. На даний час триває бій в районі Вовчанська. Українські захисники активно протидіють та завдають втрат ворогу.

«На Купʼянському напрямку відбулося 19 бойових зіткнень. Сили оборони успішно відбили 16 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Дружелюбівка, Новоєгорівка та Невське. Ще по одному бойовому зіткненню тривають в районах Петропавлівки та Невського», — повідомив Олег Синєгубов.

Источник материала
Поделиться сюжетом