ТЦК змінюють методи пошуку: що треба знати
ТЦК змінюють методи пошуку: що треба знати

ТЦК змінюють методи пошуку: що треба знати

ТЦК запроваджує нові методи пошуку громадян, які ухиляються від мобілізації. Зараз сервіс "Оберіг" використовує різні реєстри, щоб зібрати інформацію про військовозобов'язаних, включаючи реєстр платників податків.

Таким чином, представники ТЦК можуть встановлювати контакт з роботодавцем громадянина, який ухиляється від мобілізації, і організовувати його залучення до військкомату.

Співробітники ТЦК. Фото: скрін youtube

Заступник очільника мобілізаційного відділу ТЦК Солом’янського району Києва, підполковник Павло Литвин, пояснив, що раніше паперовий облік військовозобов'язаних мав суттєві недоліки, оскільки, хоча людина формально перебувала на обліку, представники ТЦК не завжди мали достатню інформацію, щоб знайти її.

"Спробуй вручити повістку, якщо людина не відчиняє двері... Так, наразі маємо десятки тисяч військовозобов’язаних, але немає ким поповнити армію", - додав Литвин.

Територіальні центри комплектування працюють цілодобово, але не надають послуги протягом всіх 24 годин. Якщо громадяни намагаються відвідати центр під час комендантської години, їх можуть передати поліції як порушників. Однак, військовослужбовці ТЦК також мають свої години роботи, що може створювати труднощі у взаємодії з громадянами.

"У нас працюють і цивільні, а їхній робочий день – із 9 до 18, вони мають перерву на обід і вихідні в суботу й неділю", – пояснює підполковник.

Також, ТЦК почали перевіряти салони авто

Источник материала
Поделиться сюжетом