1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Померла зірка "Моєї прекрасної няні" Анастасія Заворотнюк
Померла зірка "Моєї прекрасної няні" Анастасія Заворотнюк

Померла зірка "Моєї прекрасної няні" Анастасія Заворотнюк

Акторка кілька років боролася зі злоякісною пухлиною головного мозку, проте не змогла перемогти хворобу.

Російська актриса Анастасія Заворотнюк померла після тривалої боротьби з онкологічним захворюванням на 54-му році життя. Про це повідомляють на сторінках знаменитості в Instagram.

"Дорогі друзі! Неможливо усвідомити і дуже складно підібрати потрібні слова. Сьогодні вночі після тривалої і важкої хвороби пішла з життя наша Настя. Ми дякуємо кожному з вас, хто щиро бажав добра, молився за здоров'я і вірив. Настя завжди відчувала і дуже цінувала вашу підтримку. Про місце і час прощання ми повідомимо сьогодні ввечері додатково", — йдеться в публікації.

Актриса багато років лікувалася від гліобластоми головного мозку. Інформація про те, що у "прекрасної няні" онкологія, була оприлюднена 2019 року. До того моменту зірка вже рік не з'являлася на публіці і перестала зніматися в кіно.

Фото: a_zavorotnyuk/instagram

Донька Анастасії, Анна, написала собі в сторіс, що дізналася про смерть матері вночі. Вона поділилася архівним знімком восьмирічної давності, де позує разом із нею.

"Учора вночі нам зателефонували і сказали, що тебе більше немає. Мам, ти найкраще, що в мене було. Я дуже пишаюся тим, що я твоя дочка. Я завжди буду любити і пам'ятати тебе такою щасливою, люблячою і неймовірною, такою як ти в цей дощовий день. Моя душа завжди з тобою", — ідеться в публікації.

Донька Анна відреагувала на смерть матері
Фото: скрін

Анастасія Заворотнюк: шлях до слави і три шлюби

Анастасія Заворотнюк найбільше запам'яталася глядачам у ролі няні Віки з серіалу "Моя прекрасна няня". Майбутня актриса народилася в Астрахані 3 квітня 1971 року. Її мати служила в міському театрі юного глядача, а переїхавши до Москви, почала викладати сценічну мову в інституті "Останкіно". Батько був телережисером, очолював один із телеканалів і дослужився до звання почесного члена Академії російського телебачення.

З дитинства Заворотнюк росла артистичною. Вона в дитинстві займалася танцями і мріяла підкорити сцену. Однак батьки наполягли на більш серйозній професії, в результаті чого Настя вступила на історичний факультет Астраханського педінституту.

З горем навпіл провчившись там рік, вона вирушила підкорювати Москву. Там амбітна провінціалка вступила до Школи-студії МХАТ на курс Авангарда Леонтьєва. Закінчивши її, 1993 року Заворотнюк стає актрисою в "Табакерці" Олега Табакова і починає свій шлях до серця глядачів. Тут за 10 років служби вона зіграє у 29 виставах.

Володимир Зеленський та Анастасія Заворотнюк

У кіно Анастасія Заворотнюк дебютувала 1991 року як головна героїня картини "Машенька" — тоді студентку помітила режисер Тамара Павлюченко. Наступні знімальні пропозиції з'являться через кілька років, але так і не прославлять її.

По-справжньому доленосною для неї стала пропозиція зіграти в комедійному серіалі. Ще не знаючи його назви, вона відповіла так. Вона перемогла на кастингу і зіграла просту дівчину з Бірюльово Вікторію Прутковську, яка влаштовується нянею в сім'ю багатія (Сергій Жигунов), що виховує трьох дітей. Ця роль принесла їй "Золотого Остапа", а потім і ТЕФІ.

Анастасія Заворотнюк у ролі няні Віки

Заворотнюк тричі була заміжня. Її першим чоловіком став бізнесмен Олаф Шварцкопф. Вони познайомилися 1993 року в театрі, на дні народження Євгена Миронова. Новий знайомий був на 12 років старший за Анастасію, — йому 34, їй — 22. Але це не завадило закоханим зіграти весілля.

Другий шлюб, з бізнесменом Дмитром Стрюковим, тривав 10 років. За цей час Анастасія встигла стати матір'ю двічі, пожити в США, де допомагала чоловікові займатися нерухомістю (народила там сина), потім повернулася до Москви і продовжила кар'єру актриси. Розлучення подружжя відбулося 2006 року.

Того ж року стало відомо, що в Анастасії Заворотнюк роман із Сергієм Жигуновим. Стосунки акторів вийшли за межі знімального майданчика. Заради неї Жигунов розлучився з дружиною Вірою Новіковою, з якою був разом з 1985 року. Роман із Заворотнюк закінчився через два роки, і Сергій повернувся до колишньої дружини.

На проекті "Танці на льоду", куди Анастасія Заворотнюк була запрошена як учасниця, вона познайомилася з фігуристом Петром Чернишовим. На той момент актриса ще зустрічалася з Жигуновим. Але стосунки партнерів по льоду дуже швидко перейшли в розряд серйозних. Уже у вересні 2008 року пара зіграла весілля в колі близьких і друзів.

Павло Чернишов та Анастасія Заворотнюк

Саме Чернишов був із дружиною до її останнього дня.

Сім'я Анастасії Заворотнюк

Додамо, що покійну актрису внесли до бази "Миротворця" за незаконне відвідування анексованого Криму в 2017 році.

Актриса потрапила в базу "Миротворця" за відвідування Криму
Фото: myrotvorets.center

Раніше Фокус писав, що близькі Заворотнюк розповіли, як хвороба змінила актрису.

Теги по теме
Россия Смерть актриса
Источник материала
Поделиться сюжетом