В ОП обговорили санкції проти РФ із заступником міністра фінансів США
В ОП обговорили санкції проти РФ із заступником міністра фінансів США

В ОП обговорили санкції проти РФ із заступником міністра фінансів США


США вважають, що для конфіскації російських активів на користь України є юридичні підстави, запевнив Воллі Адеємо.

Заступниця керівника Офісу президента України Ірина Мудра і радник керівника ОП Владислав Власюк зустрілися із заступником міністра фінансів США Воллі Адеємо, який прибув до Києва напередодні. Про це Офіс президента у четвер, 30 травня.

Вказано, що сторони обговорили підтримку України з боку США, кроки щодо посилення санкцій проти Росії і впровадження реформ.

Під час зустрічі детально обговорили комунікацію з партнерами в G7 щодо юридичного обґрунтування стягнень і механізмів передання коштів Україні, зокрема через інструменти Світового банку.

“Передусім ми хочемо, щоб ці кошти були зарезервовані як джерело для виплати компенсацій жертвам війни. По-друге, звичайно, – для інших бюджетних потреб України”, – сказала Мудра.

Окрему увагу було приділено посиленню санкцій проти Росії, а також фізичних та юридичних осіб, які підтримують її агресію. Адеємо наголосив, що економіка РФ переведена на військові рейки, і зазначив, що робота російського військово-промислового комплексу була б неможлива без допомоги Китаю, і Пекін має зробити вибір між РФ і вільним світом. Він також повідомив, що США планують розширити застосування санкцій до фінансових інститутів.

За словами Воллі Адеємо, США вважають, що для конфіскації російських активів на користь України є юридичні підстави. Також, за його словами, США планують розпочати роботу над якнайшвидшим їх розблокуванням.

Нагадаємо, у квітні міністри закордонних справ країн Великої сімки схвалили заяву за підсумками зустрічі на острові Капрі в Італії. Питання передачі Україні активів РФ відклали до червня на прохання лідерів країн G7.

Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Сполучені Штати спільно з іншими країнами “Великої сімки” вивчають низку варіантів передачі Україні заморожених активів РФ. Мова йде про майже 300 млрд доларів.



Теги по теме
Украина США санкции
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader