Дмитро Співак пояснив, як підняти економіку в умовах війни без підвищення податків
Дмитро Співак пояснив, як підняти економіку в умовах війни без підвищення податків

Дмитро Співак пояснив, як підняти економіку в умовах війни без підвищення податків

Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Зараз підвищать тарифи на електроенергію, але відключення все одно буде продовжено. Потім читаєш Гетманцева, що, я так розумію, податки підвищуватимуть, і акцизи на паливо підвищуватимуть, і ПДВ підвищуватимуть, і військовий збір підвищуватимуть. Ну, щоби вже закінчити економіку. Тому що, якщо все це підвищувати, то економіка ляже, про це говорять усі розсудливі економісти», - стверджує Дмитро Співак.

Як він пояснює, підвищувати податки під час війни, коли мільйони поїхали і не можуть повернутися, немає робочих місць, економіка стоїть, малий та середній бізнес стоїть, йде мобілізація, люди звільняються, – не найкраще рішення. Все йде до того, наголошує експерт, що економіка просідає, величезна дірка у бюджеті, і ще в цьому аспекті підвищити податки.

«І хтось має думку, що цими кроками ми піднімемо економіку? Та все буде діаметрально протилежно. І ось Гетьманцев каже, що немає іншого шляху, лише підвищувати податки. Так є інший шлях, бабла в країні неміряно, є інший шлях. З одного боку, красти менше треба, хоча б менше на всіх рівнях. Відкрийте Prozorro, це очуміти ж можна від цього Prozorro. Дороги у нас будують 50 км до фронту, ще щось у нас будують…», - пояснює Дмитро Співак.

З іншого боку, зазначає він, мобілізація йде через коліно, і не дуже зрозуміло, до чого вона має призвести, окрім ненависті до людей у ​​формі. Принагідно експерт згадує, що ще рік тому людина у формі викликала щиру повагу, а зараз ця ж людина у формі виходить із бусика і ви вже не відчуваєте нічого близького до поваги.

Також Знай.ua писав, що Дунда пояснив, чому регіональна політика – це важлива частина нашої євроінтеграції.

Источник материала
Поделиться сюжетом