Через «Дію» продали вже понад 100 000 автомобілів
Через «Дію» продали вже понад 100 000 автомобілів

Через «Дію» продали вже понад 100 000 автомобілів

З грудня минулого року через застосунок "Дія" вже продали понад 100 тисяч транспортних засобів.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС, передає Укрінформ.

“З початку запуску за перші пів року, у застосунку “Дія” продано понад 100 тисяч транспортних засобів. А комплекти нових номерів із серією DІ закріпили на понад 10,5 тисяч транспортних засобів”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що ця онлайн-послуга популярна серед автовласників, адже дозволяє в будь-який час та в будь-якому місці продати в смартфоні свій автомобіль. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків. А також свідоцтво про реєстрацію автомобіля у продавця.

Усі транспортні засоби проходять автоматичну перевірку засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо транспортний засіб викрадений, чи до прикладу арештований, або його власник в розшуку чи має обтяження, продаж буде відхилений.

Після успішної перевірки, договір надходить до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює номерні знаки із серією DI та друкує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Готовий пакет документів передається до ДП “Інфотех”, яке направляє свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак до Укрпошти. Поштовий оператор здійснює доставку до 10 днів на зазначене відділення.

У ГСЦ нагадують, що у “Дії” можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди. Послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році.

Також звертають увагу, якщо продавець має намір залишити собі номерний знак, він може залишити його на зберіганні в сервісному центрі МВС. А далі – закріпити за своїм іншим автомобілем. У таких випадках для оформлення договору купівлі-продажу необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках ГСЦ МВС у Фейсбуці та Інстаграмі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні у другій половині квітня порівняно з аналогічним періодом торік зросла кількість переєстрацій автомобілів на підставі договорів купівлі-продажу та договорів дарування, зокрема й оформлених на жінок.

Источник материала
Поделиться сюжетом