30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту
Чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту

Чому чорний хліб може підірвати здоров'я: вся правда про шкідливі властивості продукту

Вживання чорного хліба може бути небезпечним для здоров'я. Кому слід побоюватися продукту, розповів лікар дієтолог із Великобританії Майкл Мослі.

Існує думка, що білий хліб краще заміняти чорним, оскільки він корисніший для організму, зокрема через те, що викликає повільніше зростання рівня цукру в крові. Насправді реалії інші.

Житній хліб, кадр з відео

Фахівець зазначає, що у магазинах нерідко можна натрапити на неякісні продукти. Це стосується й чорного хліба. Іноді продукт просто додають барвники та інші добавки, "маскуючи" під житній. Такий хліб може відчутно підвищити рівень цукру в крові, що небезпечно для людей, які страждають від діабету.

Дієтолог пояснив, що цукор у крові виконує важливі функції в організмі, але у надлишку може призвести до катастрофічних наслідків. Можуть постраждати нирки, очі, нерви та кровоносні судини.

Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube

Діабетикам слід дуже обережно підходити до вибору їжі та уникати продуктів, що обкладають високим глікемічним індексом. Що стосується чорного хліба, то при можливості краще його самостійно спекти в домашніх умовах, щоб бути впевненим у його натуральності та складі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, секрет стрункого тіла – кава: дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою популярного напою.

Источник материала
Поделиться сюжетом