Споживання гуави: яку користь для здоровʼя матиме людина
Споживання гуави: яку користь для здоровʼя матиме людина

Споживання гуави: яку користь для здоровʼя матиме людина

Гуава багато клітковиною, вітамінами та антиоксидантами. Завдяки цьому цей фрукт містить низку переваг для здоровʼя людини. Йдеться про контроль рівня цукру в крові, зміцнення серця, покращення імунітету.

Про це повідомили в health. Плоди гуави мають овальну форму та є світло-зеленими чи жовтими, тоді як листя часто використовуються в травʼяних чаях і дієтичних добавках. 

Користь гуави

Листя гуави може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Зокрема, пектин чи харчові волокна в гуаві можуть затримати кишкове всмоктування глюкози й покращити чутливість до глюкози.

Щодо здоров'я серця, гуава показала свою ефективність у зниженні рівня ліпідів у крові, зокрема тригліцеридів і загального холестерину. Дослідження також вказують на можливість зниження артеріального тиску через вживання гуави.

Також гуава містить вітамін С, який відіграє важливу роль у багатьох ферментативних реакціях та клітинних функціях.

Ба більше, вона містить біологічно активні сполуки, повʼязані з протипухлинним ефектом. Гуава може пригнічувати ріст ракових клітин.

Також гуава є джерелом харчових волокон, а тому позитивно впливає на здоровʼя травлення. Тому цей продукт може допомогти запобігти запорам та полегшити симптоми діареї.

Раніше OBOZ.UA розповідав про користь від споживання буряка.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом