У Львові вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика
У Львові вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика

У Львові вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика

У четверті роковини від дня смерті видатного композитора і музикознавця, Героя України Мирослава Скорика на Личаківському цвинтарі у Львові вшанували його пам'ять.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Мистецький Львів та Україна зокрема осиротіли! Будівля Львівської національної філармонії, сцена Концертного залу Людкевича, – з цим всім пов’язано чимало спогадів про Мирослава Михайловича. На третьому поверсі зберігся його кабінет, де він працював, проводив зустрічі та приймав учнів. На його дверях можна побачити табличку, яка незмінно там знаходиться вже впродовж багатьох років. Це ім’я буде завжди залишатись з нами!”, — зазначив директор Львівської національної філармонії ім. Мирослава Скорика Володимир Сивохіп.

У Львові вшанували пам’ять композитора Мирослава Скорика - Фото 1 У Львові вшанували пам’ять видатного українського композитора Мирослава Скорика / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

На Личаківський цвинтар сьогодні прийшли близькі друзі, колеги та представники Львівської національної філармонії. Вони поклали до могили квіти та запалили лампадки.

Мирослав Скорик – видатний композитор, Герой України, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, художній керівник Київської опери. Народився у Львові.

Композитор відомій широкій публіці, як автор музики до кінострічки Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Із найяскравіших епізодів музики до цього фільму композитор сформував «Гуцульський триптих» для оркестру. Інші відомі твори – «Карпатський концерт», опера «Мойсей», балет «Повернення Батерфляй», «Мелодія» (до фільму «Великий Перевал») та багато інших.

Його твори регулярно виконують в Україні і за кордоном. В доробку композитора - опера, балети, симфонічні твори, духовна музика, камерно-інструментальні композиції, пісні, романси, музика неакадемічних жанрів.

У 2020 році рішенням сесії Львівської облради Львівській національній філармонії присвоїли ім’я Мирослава Скорика.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня 2020 року помер відомий український композитор Мирослав Скорик на 81 році життя.

Теги по теме
Львов
Источник материала
loader
loader