З'явилися фото зруйнованого окупантами будинку на Харківщині, де постраждали 8 дітей
З'явилися фото зруйнованого окупантами будинку на Харківщині, де постраждали 8 дітей

З'явилися фото зруйнованого окупантами будинку на Харківщині, де постраждали 8 дітей

У мережі з'явилися кадри наслідків удару крилатою ракетою по Балаклії у Харківській області. В результаті атаки було зруйновано будинок, постраждали 13 осіб, включаючи 8 дітей.

Відповідні фото опублікували в Telegram-каналі Офісу Генерального прокурора. Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни – ч. 1 ст. 438 КК України.

За даними слідства, 1 червня близько 5:00 російські збройні сили здійснили ракетний удар по приватному житловому сектору в місті Балаклія, Ізюмський район.

Постраждали 13 людей, включаючи 8 дітей: дві дівчинки 4 і 9 років та шестеро хлопчиків, наймолодшому з яких 2 роки, а найстаршому – 17.

Попередньо встановлено, що удар по місту було завдано ракетою "Іскандер-К".

Журналіст Андрій Цаплієнко також опублікував відео з наслідками російського обстрілу в Балаклії. На кадрах видно, як медики швидкої допомоги евакуюють постраждалих, а рятувальники гасять пожежу та розбирають завали зруйнованих будівель.

Нагадаємо, що вранці 1 червня російська терористична армія завдала масованого ракетного удару по території Львівської області. Агресор атакував об'єкти критичної інфраструктури.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч проти 31 травня в Харкові пролунали вибухи. Перші було чути близько 23:50, повторні – о 00:15. Російська балістика влучила в багатоквартирний будинок, унаслідок прильоту загинули восьмеро людей.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом