Банки і магазини не візьмуть ці купюри: яких грошей не позбутися українцям
Банки і магазини не візьмуть ці купюри: яких грошей не позбутися українцям

Банки і магазини не візьмуть ці купюри: яких грошей не позбутися українцям

Валерій Строчков, керівник відділу виробництва та захисту грошей у Департаменті грошового обігу Національного банку України, пояснив, як проходить процес обміну зношених або пошкоджених грошей в Україні.

Він зазначив, що іноді термінали та магазини не приймають абсолютно нові купюри через їх гладкість. Це може статися з купюрами, які потрапили в обіг одразу після емісії.

Також можуть бути проблеми з грошима, які випадково випрали. У таких випадках можна принести гроші в банк, де їх обміняють без додаткового дослідження.

Пошкоджені в мікрохвильовці гроші, фото Instagram

Відповідно до вимог Національного банку, уповноважені банки повинні приймати значно пошкоджені гривневі банкноти та передавати їх для дослідження. Люди також можуть звертатися з пошкодженими грошима до підрозділів НБУ в обласних центрах.

Правила обміну вимагають надання довідки про пожежу або інший нещасний випадок. Однак іноді достатньо заяви з описом обставин пошкодження грошей.

Гроші. Фото: Youtube

Найпоширеніші випадки пошкодження грошей пов'язані з пожежею та водою. Експерти розділяють та перераховують склеєні або пошкоджені гроші. Найкраще принести гроші у стані, в якому їх знайдено, щоб експерти могли краще оцінити пошкодження і відшкодувати суму відповідно.

Нагадаємо,євро на заміну долару: НБУ розглядає зміну курсу гривні

Вам буде цікаво дізнатися обмін старих доларів з комісією: Нацбанк роз'яснив правила

Источник материала
Поделиться сюжетом