ШІ може допомогти розгадати хвороби Альцгеймера та аутизму
ШІ може допомогти розгадати хвороби Альцгеймера та аутизму

ШІ може допомогти розгадати хвороби Альцгеймера та аутизму

Нейробіологи з університету Флориди використовують нові методи для вивчення мозку, які допоможуть зрозуміти хвороби, такі як Альцгеймер, аутизм та травматичні ушкодження мозку.

Вони використовують віртуальну реальність та штучний інтелект, щоб створити зображення того, як мільярди нейронів у мозку новонароджених мишей розвиваються.

Людський мозок

Цей метод дозволяє їм досліджувати, як нейрони з'єднуються та взаємодіють у високій деталізації. Вони порівнюють це з подорожжю на автомобілі, де важливо знати, куди повернути, щоб дістатися до місця призначення. Ці дослідження можуть допомогти зрозуміти, які порушення виникають у розвитку мозку.

Доктор Джордж Спіру пояснює, що ця технологія дозволяє їм розглядати дані у тривимірному форматі, що полегшує їх аналіз. Використовуючи цей метод, вони можуть досліджувати розвиток мозку на ранніх стадіях, коли він найбільш активний.

Штучний інтелект / фото: Pinterest

Вони також використовують новонароджених мишей для дослідження, оскільки їхній розвиток подібний до розвитку людського мозку. Це дозволяє їм вивчати, як нейрони збираються та взаємодіють у мозку на різних етапах життя.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що з цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Вам буде цікаво дізнатися українці можуть не збирати папку хвороб для проходження ВЛК – чому це не допоможе

Источник материала
Поделиться сюжетом