"Карпати", "Інгулець" і больше никого: хто вийшов до УПЛ і чи підсилить це чемпіонат
"Карпати", "Інгулець" і больше никого: хто вийшов до УПЛ і чи підсилить це чемпіонат

"Карпати", "Інгулець" і больше никого: хто вийшов до УПЛ і чи підсилить це чемпіонат

Перехідні матчі зіграні - і тепер ми знаємо імена всіх новачків наступного сезону Української Прем’єр-ліги. Дві команди вийшли як переможці Першої ліги - це "Інгулець" та "Карпати". Були також перехіднім матчі - "Оболонь" загалом змогла 2:1 переграти "Лівий Берег", а "Верес" (після нічиї 1:1) вдома просто познущався над "Епіцентром". OBOZ.UA знайомить вас із новачками УПЛ та підкаже, за ким можна слідкувати ще до початку розіграшу.

"Інгулець": спроба номер 2

Перший учасник УПЛ вже в ній грав. "Інгулець" відомий нам, передусім, гучним виходом у фінал Кубка 2019-го року - тоді вони стали першою командою не з еліти, що дісталася вирішальної гри. Проти "Шахтаря" нічого протиставити не вдалося, хоча чимало людей дізналися про існування в Петрово власного клубу.

В еліті червоні вже мали досвід трьох сезонів, вилетівши рік тому (в битві за виживання не встояли проти "ЛНЗ"). Після перерви, "Інгулець" видав потужну серію, особливо виразну в групі підвищення, де під кінець сезону надолужили десятиочкове відставання від головного суперника - "Карпат". А в лобовому матчі останнього туру зелено-білих переграли 2:1. Так петрівці очолили таблицю та взяли золото.

Їх футбол активний, коуч підтримує стрімке залучення гравців на всіх фазах, через що і забивають багато, і захист менше допустив голів, ніж у конкурента. Владислав Лупашко має солідний підбір футболістів на атакувальну лінію: там запалюють аж четверо гравців. Більше десятка м’ячів наколотили за розіграш Кольцов і Сітало, серед голеадорів іще Козак і Богунов. Активно задіяні в багатьох матчах Першої ліги Кольцов, Шершень, Козиренко та Малиш. Схема 4-1-4-1 дозволяє власну спробу для удару не одному футболісту, подивимося, чи спрацює це з наступного сезону.

Про підсилення поки новин немає: на трансферному ринку команда була активною взимку, підписавши Альваро та Панасенка. Зараз же - тиша. Та й це зрозуміло: кістяк сформований, втримати його, схоже, вдасться. Сам коуч зазначив, що морально підсилює вагу кожного гравця, постійно змінюючи капітана, аби побачити, в кого дійсно є дух лідера. От із цими лідерами й буде робота. Далі чекатимемо ситуативні підсилення для глибини складу. Так само, як і з "Карпатами", будемо пильно спостерігати за змінами із початком літа.

"Карпати": перше пришестя нової команди

До Української Прем’єр-ліги повертається символ чемпіонату - "Карпати" потрапили в зону прямого виходу. Без складнощів не минулося: сильна конкуренція, певні проблеми складу, часом потреба в мотивуванні навіть для прохідних матчів. У таблиці на 20 команд вони змогли з відривом закріпитися на лідерській позиції. Потім, у чемпіонській групі, стало складніше, адже лишилися рівні за силою суперники. І коли все було вже майже вирішено, в очному матчі клубу не вдалося вибороти перше місце в "Інгульця". Однак навіть так карпатські гравці повертаються в еліту зі сріблом Першої ліги.

Безумовно, це і повернення легендарної для українського футболу персони. Точніше, п’ята спроба на чолі саме "Карпат". Мирон Маркевич вже має вдосталь ігор як тренер львівського клубу різних років, тепер - веде в УПЛ новостворений клуб. Вихід до еліти - результат його напруженої та відповідальної роботи, завдяки чому гравці витримали темп. А також вчасних замін, що визначають стиль усієї команди. Колись тренер "Металіста" та "Дніпра", Маркевич тепер буде боротися за медалі із клубом, який ставить перед собою високі амбіції.

На кого звертати увагу? Першим чином, бразилець Невес. Він потрапив до команди минулого літа, за цей час назбирав матчів зі старту (пропустив лише один), а ще - 12 голів. Нападник не став кращим бомбардиром ліги, але зберігає статус загрози принаймні для середняків еліти. До атак ще долучаються Костенко, Полегенько, Підлепенець і Чачуа. Готовність команди можна побачити у товарняку, який був проти "Шахтаря": проти не основного складу гірників, львів’яни зіграли 2:2.

Не минеться і без підсилення: "Карпати" вже привернули увагу сили-силенної гравців. Сам клуб робить ставку переважно на гравців "Дніпра-1" - звідти вже хочуть забрати Рубчинського, Філіппова, Сватка, Сарапія та Гуцуляка. Сезон завершено і чуток тепер не злічити. Але Маркевич заявив, що буде і відхід футболістів зі складу самих львів’ян - про кадрову політику тренер повідомить на початку зборів у Словенії за місяць.

Інших новачків не буде

Право на дебют в УПЛ отримали одразу дві команди: "Лівий Берег" та "Епіцентр". Вони посіли 3 і 4 місця Першої ліги, тому мали право на перехідні матчі. Там їм випали "Оболонь" і "Верес" відповідно. У перших двобоях все було досить цікаво: пивовари мінімально виграли у столичному дербі 1:0, рівняни розписали мирову 1:1. Але матчі-відповіді зберегли інтригу лише для однієї зустрічі.

"Оболонь" лишилася у меншості та пропустила (забив Сілва), утім Краснопір врятував для оболонців прописку в УПЛ, зрівнявши рахунок у виїзній грі. Натомість "Верес" у Рівному познущався з "Епіцентру" всіма можливими способами: ще в першому таймі рахунок став 3:0, буквально забравши надію ще до перерви. Відтак, в Українській Прем'єр-лізі буде лише два оновлення. Ще дві команди свої шанси на підвищення змарнували.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны