У Києві відключення будуть тривалішими: гендиректор Yasno назвав причину
У Києві відключення будуть тривалішими: гендиректор Yasno назвав причину

У Києві відключення будуть тривалішими: гендиректор Yasno назвав причину

Завтра, 4 червня, у Києві можуть бути тривалими стабілізаційні відключення світла. Усе через великі обмеження ліміту електроенергії. Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

«Завтра знову стабілізаційні, обмеження більші, ніж сьогодні – 26% для Києва. Буде задіяна світло-сіра зона графіків. Зараз також є відключення у світло-сірих слотах», – зазначив Коваленко.

За його словами, причиною таких обмежень є планові ремонтні роботи енергообладнання. 

«У плановому ремонті два енергоблоки АЕС. Також пішла в ремонт лінія, якою імпортуємо електроенергію зі Словаччини», – пояснив генеральний директор Yasno.

Також у ДТЕК повідомили, що зокрема, Києву на завтра виділено ліміти, яких вистачить на 74% від потреб.

Тому впродовж доби діятимуть графіки стабілізаційних відключень. Однак, якщо дефіцит буде зростати, то доведеться застосовувати відключення в світло-сірій зоні графіків також.

«Просимо обмежити використання електрики, щоб зменшити кількість і тривалість відключень. Дякуємо за вашу підтримку та розуміння», – йдеться у повідомленні.

Раніше «Укренерго» повідомило, що завтра, 4 червня, протягом усієї доби прогнозується дефіцит в енергосистемі.

Як зазначається, дефіцит електроенергії може виникнути через спеку та зниження обсягів імпорту. Також при перевищені лімітів обленерго будуть застосовувати для промислових та побутових споживачів графіки погодинних відключень. 

 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader