У КМДА заявляють, що не погоджували проведення Маршу Рівності у метро
У КМДА заявляють, що не погоджували проведення Маршу Рівності у метро

У КМДА заявляють, що не погоджували проведення Маршу Рівності у метро

У Київській міській адміністрації заявили, що не погоджували проведення Маршу Рівності у столичному метрополітені. Організаторів просять обрати іншу локацію.

Як передає Укрінформ, про це КМДА повідомляє у Фейсбуці.

"Столична влада не погоджувала проведення Маршу Рівності в метро. Із міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. У разі проведення заходу відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів", - ідеться у повідомленні.

У КМДАзауважили, що правозахисні та інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак КП "Київський метрополітен" – об’єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста, це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік.

"Щоб не наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів, уникнути можливих провокацій, міська влада не може дозволити проведення Маршу Рівності в метро", - наголосили в КМДА.

В адміністрації запевняють, що заяви, які поширюють деякі Телеграм-канали, про нібито зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету – "абсолютно не відповідають дійсності і, очевидно, покликані збурити суспільство та дестабілізувати ситуацію в столиці".

Як повідомлялось, Громадська організація "КиївПрайд" поінформувала, що планує 16 червня провести Марш Рівності в київському метро. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш Рівності в Києві провели у 2021 році.

Теги по теме
КГГА
Источник материала
Поделиться сюжетом