Можуть провести у метро і без погодження: у KyivPride кажуть, що зустріч з КМДА не відбулася
Можуть провести у метро і без погодження: у KyivPride кажуть, що зустріч з КМДА не відбулася

Можуть провести у метро і без погодження: у KyivPride кажуть, що зустріч з КМДА не відбулася

В громадській організації KyivPride написали, що низка телеграм-каналів почали поширювати фейки, які призвели до гострої публічної реакції.

Чи відбудеться Марш Рівності

КиївПрайд повідомили, що ніколи не зверталися до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету. Організатори наголосили, що виступають проти втягування КиївПрайду в політичне протистояння у столиці.

Громадська організація "КиївПрайд" 16 травня звернулася до Київської міської військової адміністрації з пропозицією організувати зустріч і погодити різні варіанти проведення Маршу. На жаль, станом на сьогодні, такої зустрічі не відбулось. Ми стурбовані тим, що спілкування з міською владою вийшло у публічну площину і набуло емоційного забарвлення,
– йдеться в офіційній заяві.

Через небезпеку ракетної атаки, метро розглядають як основне та найбільш безпечне місце для проведення Маршу. Організатори також нагадують про позитивний досвід ХарківПрайду.

КиївПрайд 2024 може відбутись у метро у тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену, однак ми як організатори завжди виступаємо за діалог із владою,
– наголошують в організації.

Організатори сподіваються на конструктивний діалог та спільний пошук рішень, які дозволять провести Марш КиївПрайд 2024 якомога безпечніше.

КиївПрайд проведе заходи до Місяця гордості

  • 9 червня 2024 року відбудеться Благодійний освітній фестиваль "КиївПрайд" в арт-центрі Closer. На фестивалі можна буде послухати лекції, дискусії, відвідати креативні майстерні, ярмарку українських брендів, психологічні консультації, майстер-класи та насолодитися музичною програмою.
  • В умовах повномасштабної війни вхід на фестиваль буде платним – благодійний внесок на потреби ЗСУ. Так, організатори збирають 4 мільйона гривень для захисників та захисниць.
  • 16 червня 2024 року у Києві відбудеться Марш Рівності, який мав проходити у столичному метро. За планом, участь у ньому мали б взяти не більше 500 осіб – активісти, представники ЛГБТК+ спільноти й правозахисних організацій, волонтери.
Теги по теме
Новости Украины КГГА
Источник материала
loader
loader