Найкращі серіали 2024: 20+ головних прем’єр
Найкращі серіали 2024: 20+ головних прем’єр

Найкращі серіали 2024: 20+ головних прем’єр

2024 обіцяє нам багатий вибір серіалів. Глядач зможе обирати серед драм з історичним контекстом та підліткових ромкомів. Також на екрани вийдуть продовження гучних серіалів. Відбираючи найкращі серіали 2024 року, редакція зупинилася на більш ніж 20 стрічках, які варто подивитися і порадити друзям.

Оленя

У центрі розповіді знаходиться невдаха-бармен Донні Данн. У вільний час він починає освоювати ремесло коміка, сподіваючись колись стати справжнім майстром стендапа. Однак ця витівка провалюється: жарти автора далекі від конкурентів

На тлі цього у молодої людини починаються досить незвичайні взаємини із повненькою дівчиною. Спочатку здається, що Марта одного разу просто завітала до його бару. Але незабаром її поведінка все більше починає нагадувати переслідування, ніж простий інтерес. Щоб убезпечити себе від нав’язливої ​​уваги цієї жінки, чоловікові доведеться пережити непросту особисту травму.

Кримінальне минуле

Це історія про розслідування справи про вбивство, яке багато років залишалося нерозгаданим. Все починається з анонімного дзвінка, після якого два першокласні детективи: молода жінка-початківець, але дуже здатна молода жінка і досвідчений чоловік змушені зіткнутися з конфронтацією піднявши цю справу.

Справжній детектив (4 сезон)

Після того, як на Алясці пропадають шестеро чоловіків, зайнятих на науково-дослідній станції, за справу беруться двоє поліцейських-жінок. Їх зіграли Джоді Фостер та Калі Рейс.

Турист (2 сезон)

Вирушивши у подорож далекою Австралією, британець потрапляє в ДТП. Його машина влітає у велику вантажівку. Чоловік дивом виживає після аварії і приходить до тями вже тільки на лікарняному ліжку. Проблема в тому, що після сильного зіткнення він нічого не пам’ятає про своє минуле. Щоб відновити події минулого життя та безпосередньо самої аварії британець багато спілкується з молодою поліцейською, яка займається цією справою.

День, коли ми були щасливі / Нам пощастило

Єврейська родина під час Другої світової змушена зіштовхнутися з усіма жахами фашизму. Люди борються за своє право на життя в умовах, дуже схожих на реальне полювання. Протягом усього фільму ці люди змушені постійно розлучатися з близькими та пристосовуватися до жорстокості нового життя. Їх тримає на плаву лише ідея возз’єднання та віра в те, що тільки разом вони зможуть подолати всі труднощі. Це фільм про духовну силу, яка є основним інструментом у боротьбі за те, щоб майбутнє стало можливим.

Фоллаут

Дія відбувається на західному узбережжі США через два століття після всесвітнього ядерного конфлікту, що стався у 2077 році. Серед цілковитого хаосу та порожнечі головні герої існують як у реальному світі, так і у форматі посилань до минулих часів альтернативної історії Америки до ядерних вибухів. Незважаючи на те, що в серіалі багато спільного з комп’ютерною грою, автори можуть похвалитися незвичайними поворотами сюжету.

Зменш свій ентузіазм (12 сезон)

Ларрі Девід, що полюбився за попередніми сезонами серіалу, цього разу виконує роль самого себе. Йому доведеться зіткнутися з безліччю невеликих життєвих негараздів і неприємностей, які в незграбних руках Девіда переростуть у справжні приколи. Часто причиною гумору стає те, що він просто не знає або нехтує усталеними правилами суспільства.

Елсбет

Талановитий адвокат Елсбет Тасіоні якось вирішує покінчити з юридичною практикою в Чикаго і перебирається до Нью-Йорка. Там вона береться за слідчу діяльність у місцевому поліцейському департаменті. За своїм характером Елсбет непередбачувана та ексцентрична. Вона іноді безцеремонно втручається у поліцейські розслідування. Колеги цінують її за нестандартний підхід до справи.

Містер і місіс Сміт

Двоє молодих людей влаштовуються на цікаву роботу, за умовами яких їм доведеться грати роль подружжя і жити в крутому особняку в Нью-Йорку. Крім того роботодавець забезпечує їм велике фінансове забезпечення та розкішне життя. Головним героям, які раніше не знайомі один з одним, доведеться виконувати роль містера Джона Сміта і місіс Джейн Сміт і виконувати ризиковані шпигунські місії. Але одного разу вони по-справжньому починають відчувати інтерес один до одного і місія чи не виходить із-під контролю.

Один день

У 1988 році, після свого випускного вечора проводять ніч разом Декстер Мехью та Емма Морлі. Після цього їх шляхи розходяться. Незважаючи на те, що їхні інтереси та спосіб життя радикально відрізняються один від одного, вони домовилися регулярно зустрічатися, оскільки відчувають взаємну симпатію. Ці зустрічі – випадкові або заздалегідь домовлені – відбуваються в той самий липневий день. З роками їхнього життя радикально змінюються і, здавалося б, вони повинні ще сильніше віддалитися один від одного. Однак, незважаючи на жодні життєві обставини, вони продовжують бачитися і намагаються зрозуміти, що насправді їх притягує один до одного.

Мері та Джордж

Серіал ґрунтується на реальних подіях, у центрі яких – Мері Вільєрс. Вона виростила свого сина Джорджа, який був красивим і харизматичним хлопцем, повинен був спокусити короля Якова VI Шотландського (він же Яків I Англійська). В результаті він мав стати його коханцем. Разом зі своєю заповзятливою матір’ю Джордж плів витончені інтриги. Завдяки цьому вони з самих низів піднялися до рівня одних із найбагатших і найвпливовіших людей при англійському дворі.

Месьє Спейд

У центрі сюжету – американський приватний детектив Сем Спейд. Вперше він з’явився у романі “Мальтійський сокіл” Дешила Хеммета. Після багатьох років розслідувань та небезпечних завдань він іде на спокій і перебирається тихому затишному містечку на півдні Франції. Однак невдовзі йому знову доводиться взятися за розслідування. На цей раз йому доручають знайти вбивцю шести черниць. Головну роль картині виконав Клайв Оуен.

Експати

Дія цього серіалу з акторкою Ніколь Кідман у головній ролі розгортається у 2014 році у колі заможних американських емігрантів, які живуть у Гонконгу. У центрі сюжету – успішна у минулому нью-йорський ландшафтний дизайнер Маргарет Ву, у якої троє дітей та чоловік Кларк. Її близька подруга Хіларі Старр переживає кризу в особистих відносинах, оскільки є безплідною, а чоловік їй зраджує. Паралельно розвивається історія молодої американки корейського походження Мерсі Чо, яка є аспіранткою Колумбійського університету. Остання намагається всіма силами дистанціюватись від своєї владної матері. Одного разу таємниче зникає дитина і долі цих трьох жінок переплітаються.

Хитрощі

Кар’єра знаменитої стендап-акторки з Лас-Вегаса Дебор Венс може піти під укіс. Директор казино, в якому вона регулярно виступає, планує прибрати її виступи із прайм тайм. Щоб зберегти місце, дівчині доводиться терміново вигадати нові жарти. Для цього вона поєднується з молодим комедійним письменником на ім’я Ава. Останній не може знайти роботу після скандального звільнення через один безтактний твіт, який він зробив не так давно. Актриса та письменник беруться за те, щоб створити нові монологи для виступів.

Бріджертони (3 сезон)

Сюжет псевдоісторичного серіалу розгортається у вигаданому світі, що дуже нагадує вікторіанський Лондон. В основі третього сезону виявляться відносини між Коліном Бріджертоном та Пенелопою Фезерінгтон. У попередніх сезонах розповідалося про любовний зв’язок між Дафною Бріджертон та Саймоном Бассет, а також роман Ентоні Бріджертона та Кейт Шарма. Таким чином, за підсумками третього сезону всі діти будинку Бріджертонів повинні отримати особисте щастя. Серіал основа на книгах письменниці Джулії Квінн. Передбачається, що всього серіал матиме шість сезонів.

Сегун

Сюжет серіалу переносить глядача у 1600 рік. Тоді сміливий моряк Джон Блекторн на торговому судні Голландії намагається знайти шлях до Японії. Його мета – витіснити звідти португальських католиків. Він багато місяців безуспішно ходив морем, поки одного разу не сів на мілину поряд з японським узбережжям. Після цього Джона приймає місцевий феодал Есі Торанаге. Сам він ось-ось почне воювати з іншими могутніми будинками, які становлять сусідні землі. Японський феодал наймає до себе в армію Джона, щоб використати його вміння воювати, його знання, гармати та золото для перемоги над супротивником.

Співчутливий

1975 рік. Падіння уряду Південного В’єтнаму. У центрі сюжету молодий світлоокий комуністичний агент В’єтконгу, який виконує секретну місію. Його життя погіршується в міру наближення розв’язки війни. Його давно завербували американські спецслужби та гарантували йому у разі падіння в’єтнамського уряду захист та переїзд на Захід. Протагоніст Капітан (справжнього його імені ми так і не дізнаємось) намагається переказати все своє життя у сповідальному монолозі, але щоразу збивається на деталі та нюанси своєї діяльності.

Ми – Lady Parts (2 сезон)

П’ять мусульманок з Лондона заснували панк групу «Жіноча краса» (англ. Lady Parts). Їхня мета – голосніше заявити про себе на музичному конкурсі, щоб надалі займатися виключно музикою. Теми для своїх яскравих пісень вони беруть із повсякденного життя, яке протікає у них під впливом традиційної мусульманської культури. Прагнення дівчат до успіху змусить їх переглянути свої музичні уподобання та дружбу.

Емілі у Парижі (4 сезон)

Переповнений романтикою, паризькою красою та вишуканими вбраннями серіал розповідає про американку Емілі, яка постійно потрапляє у курйозні ситуації та примудряється щоразу знаходити з них вихід. Дівчині доводиться знаходити спільну мову на ґрунті національних стереотипів, розбиратися з романтичними

дилемами, шукати нестандартні рішення в рекламних кампаніях, які їй як професійному маркетологу доводиться щодня розробляти. Головні ролі у серіалі виконують Лілі Коллінз, Ешлі Парк, Лукас Браво та інші.

Ворожнеча: Капоте проти лебедів

Серіал розповідає публікації у журналі «Esquire» у 1975 році скандальних уривків із незакінченого роману Трумена Капоте «Почуті молитви». Персонажі у цьому творі були списані з реальних людей, які оточували автора та були дуже впізнавані у творі. Їхній автор називав “лебедями”. Скандал навколо цієї публікації вибухнув через те, що герої роману були відомими світськими фігурами тих років.

Шугар

Серіал розповідає про приватного детектива, який намагається відшукати загадково зниклу внучку голлівудського продюсера. Одночасно головний герой змушений боротися зі своїми демонами. Головні ролі у серіалі зіграли Колін Фаррелл, Кірбі Хауелл-Баптист, Емі Райан.

Володарі повітря

Історичний серіал переносить глядача у 1942 рік, коли у розпалі була Друга світова війна. Військово-повітряні сили США проводять масовані бомбардування. Головні герої серіалу – представники легендарної 100-ї бомбардувальної групи. Вони відрізнялися сміливими вильотами, у яких були величезні людські втрати. У зв’язку з цим групу охрестили “Кривавою сотнею”. Члени цієї групи походять із різних куточків США. У кожного з них свої психологічні особливості та мотивація. Місія пілотів починається з бомбардування німецького міста Швайнфурт, після якого повертається менше половини бортів. Решта ж пригнічена тим, що сталося. Проте задану місію не можна скасовувати.

Гризельда

Вигадана кокаїнова королева Грисельда Бланко піднялася на вершину кримінального світу у 1970-80-х роках. Вона народилася в Колумбії та побудувала свою успішну кар’єру на торгівлі кокаїном. Її наркоімперія досягла таких успіхів, що вона в результаті змогла контролювати більшу частину світового ринку кокаїну. У бізнесі її знали, як жорстоку і важливу, а також таку, що володіє стратегічною хитрістю даму. Її життя була пов’язана з величезною кількістю інтриг та постійною боротьбою за виживання.

Источник материала
loader
loader