30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Не завжди позитивно: як емоції впливають на здоровʼя людини
Не завжди позитивно: як емоції впливають на здоровʼя людини

Не завжди позитивно: як емоції впливають на здоровʼя людини

Протягом дня людина може відчувати найрізноманітніші емоції – від радості до смутку. Зокрема, емоції залежать від того, як розум та тіло інтерпретує певну ситуацію.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що емоції впливають як на розум людини, так і на тіло та дії.

Як емоції впливають на психічне здоровʼя

Емоції не є лише "поганими" чи "добрими", але вони можуть бути сигналами, які вказують на потреби організму. Проте, нездатність адекватно керувати поганими емоціями може негативно впливати на психічне здоров'я.

Довготривалі негативні емоції, такі як смуток, гнів або страх, можуть призвести до серйозних проблем, а саме депресії, тривоги або залежність від психоактивних речовин.

З іншого боку, люди, які виявляють стійкість, здатні розпізнавати негативні емоції, керувати ними та знаходити позитив у житті, навіть у важкі моменти. Вони не уникають негативу, але намагаються переосмислити все.

Проте необмежений оптимізм може також бути шкідливими для психічного здоров'я, адже це може призвести до нереалістичних очікувань та ігнорування негативних емоцій.

Як емоції впливають на фізичне здоровʼя

Емоції впливають на наше фізичне здоровʼя, тому важливо позитивно ставитися до життя. Зокрема, люди з позитивним поглядом на життя мають кращий стан здоров'я, який характеризується нижчим артеріальним тиском, рівнем цукру в крові та ризиком серцевих захворювань. Також позитивні емоції можуть позитивно впливати на процес одужання.

З іншого боку, негативні емоції можуть мати шкідливий вплив на фізичне здоров'я у довгостроковій перспективі. Люди, які мають проблеми з емоціями або переживають стрес, частіше стикаються з хронічними захворюваннями та вищим ризиком ранньої смерті.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що відбувається з мозком під час прослуховування музики.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом