Прихисток більше не дадуть: більше не раді українцям
Прихисток більше не дадуть: більше не раді українцям

Прихисток більше не дадуть: більше не раді українцям

У Норвегії вирішили зменшити кількість українських біженців, які отримують допомогу, і можуть навіть вислати з країни від 800 до 1000 осіб. Це стало відомо завдяки повідомленню NRK, норвезького телебачення.

Ця нова політика передбачає індивідуальний підхід до кожного випадку, що означає, що претендентів на притулок будуть розглядати окремо, зважаючи на їхню конкретну ситуацію та обставини, включаючи місце походження.

Норвегія послабила карантин, фото: foreigner

Міністр юстиції та надзвичайних ситуацій Норвегії, Емілі Енгер, підтвердила цю ініціативу. Однак, вона зауважила, що рішення про надання притулку не буде залежати лише від того, що людина може бути змушена служити військовою службою в контексті конфлікту з росією.

Замість цього, буде проведений детальний аналіз кожної ситуації для визначення ступеня потреби у захисті та підтримці відповідно до законодавства.

Українські біженці в Європі

За даними Міністерства юстиції, серед українців, які зараз подали запит на притулок у Норвегії, 370 чоловіків є призовного віку, що становить 47% від загальної кількості. Влада вважає, що сам факт можливої служби в армії або участь у війні не дає автоматично право на притулок у Норвегії.

Проте, кожен випадок буде оцінюватися індивідуально, з урахуванням всіх обставин. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, до норвезьких влад звернулося понад 77 тисяч українців, з них 370 чоловіків відповідають призовному віку.

Вам буде цікаво дізнатися українських біженців у Німеччині залишають без притулку

Источник материала
Поделиться сюжетом