Стало відомо, скільки жінок оновили дані через «Резерв+»
Стало відомо, скільки жінок оновили дані через «Резерв+»

Стало відомо, скільки жінок оновили дані через «Резерв+»

Українці продовжують оновлювати військово-облікові дані через мобільний застосунок «Резерв+». З 1,37 мільйона користувачів 190 тисяч оновили свої дані за допомогою смартфона і це військовозобов’язані жінки. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Раніше у Міноборони розповіли, що вже близько 1,5 млн військовозобов’язаних оновили свої дані.

Нагадаємо, що з 18 травня військовзобов'язані чоловіки мають 60 днів, щоб оновити військово-облікові дані. Це можна зробити в ТЦК, додатку Резерв+ або в ЦНАПах. Адвокат юридичної компанії "Riyako&Partners" Катерина Аніщенко пояснила,що буде, коли ТЦК зустрінуть на вулиці тих, хто вже оновив дані онлайн.

Нагадаємо, народний депутат Володимир Арʼєв повідомив, що у Верховній Раді буде зареєстрований законопроєкт за яким пропонуєтьсязбільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів. Громадяни просто не зможуть фізично оновити дані за 60 днів.

У Міноборони заявили у свою чергу заявили, що наразі немає підстав для продовження терміну оновлення військово-облікових даних. Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. зазначив, що оновити свої облікові дані через застосунок "Резерв+" може кожен військовозобов’язаний. Тож, відповідно, підстав для того, аби продовжувати термін для оновлення даних наразі немає.

Зазначимо, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону заявила, що в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних у додаток Резерв+. Вона розповіла, як користуватись електронним кабінетом.

Крім того, в Україні запрацювалаелектронна черга для запису в ТЦК. Наразі програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

Процес мобілізації набирає обертів і триває надзвичайно активно. Роботодавців зобов'язали забезпечувати доставку працівників до ТЦК. В Україні раптово виниклакритична ситуація на ринку праці.

Ми писали, що студенти зможуть отримати довідку для відстрочки через ЄДЕБО.

Источник материала
loader
loader