Колишню електростанцію перетворили на їдальню, яка займає 700 футів у центрі Олімпійського селища. Щодня там подаватимуть близько 45 000 страв.
Шеф-кухарі, Шарль Гійо і Стефан Чичері, планують більш відповідальне до здоров'я, безпеки і навколишнього середовища меню з 500 різних страв. Зокрема, воно включає:
- вегетаріанську шаурму,
- баклажани на грилі,
- буряковий фалафель,
- вегетаріанські хот-доги,
- мюслі з кіноа.
"Картопля фрі занадто ризикована через пожежонебезпечність фритюрниць. Ні фуа-грі, тому що добробут тварин у всіх на слуху, і ні авокадо, тому що вони імпортуються з великої відстані та споживають багато води", – зазначив Гійо.
На Олімпіаді не буде картоплі фрі / Фото Unsplash
Французька олімпійська влада також заборонила використання одноразового посуду, намагаючись створити безвідходне середовище.
За оцінками, 80% інгредієнтів поставлятимуть з самої Франції, приблизно чверть з яких буде перебувати в межах 155 миль або ближче від Парижа. Метою є скорочення викидів вуглекислого газу на Олімпійських іграх вдвічі.
На додаток до двох французьких ресторанів на території готелю буде ще 6 станцій "grab-and-go", де подаватимуть страви азійської, афро-карибської кухні, бургери, близькосхідні та халяльні страви.
"Не хвилюйтеся, у нас будуть французькі сири, бланманже з телятини, але з полегшеним соусом, і, звичайно, багети. Спортсмени навіть зможуть навчитися випікати хліб у майстра-пекаря", – сказав Чичері.
Sodexo Live, французька компанія, відповідальна за організацію харчування на Олімпіаді цього літа, планує найняти 6 000 осіб, які працюватимуть у сфері громадського харчування.