Відключення світла будуть у кожній області України: оголошено графіки на 6 червня
Відключення світла будуть у кожній області України: оголошено графіки на 6 червня

Відключення світла будуть у кожній області України: оголошено графіки на 6 червня

Українцям запровадять графіки відключень електроенергії на повну добу 6 червня. Ліміти споживання струму діятимуть для кожної області України з 00:00 до 24:00. Тому в усій країні будуть застосовуватися погодинні відключення світла. Крім того, у разі перевищення лімітів навіть із чинними графіками можуть вводити аварійні відключення – без попередження.

Як заявили в "Укренерго", ситуація в енергосистемі залишається складною. "Для дотримання лімітів обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів. При перевищенні лімітів можливе застосування аварійних відключень на всіх категоріях споживачів", – йдеться у повідомленні.

Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у тій чи іншій області України складають та публікують саме обленерго (наприклад, у Києві "ДТЕК Київські електромережі", у Харкові – "Харківобленерго" тощо). Якщо ліміт не перевищується, вимкнення може і не бути.

До речі, саме тому українці просять активно економити електрику. Якщо ж ліміт перевищено, знеструмлення відбуватиметься за опублікованим обленерго графіком.

Графік відключення світла для кожної області: де дивитися

Як повідомляв OBOZ.UA, різна тривалість відключень електроенергії в областях України обумовлена специфікою кожного регіону та встановленими лімітами обсягів енергоспоживання. Зокрема області мають різний відсоток критичної інфраструктури у своєму споживанні, що значно впливає на графіки для населення.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом