Стало відомо, скільки українських журналістів загинули під час війни
Стало відомо, скільки українських журналістів загинули під час війни

Стало відомо, скільки українських журналістів загинули під час війни


За час широкомасштабного вторгнення Росії в Україну загинув 91 представник медіа, 30 – опинилися в полоні.


У ході повномасштабної війни в Україні 91 представник медіа загинув та 30 потрапили в полон до росіян. Такі дані озвучив в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, пресслужба МКІП.
 
Він привітав представників ЗМІ з Днем журналістам та подякував їм за внесок у боротьбу проти ворога, формування громадської думки та зміцнення демократії.
 
“За даними НСЖУ 91 представник медіа загинув під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Схиляємо голову перед їх подвигом задля свободи нашої держави. 30 медійників на сьогодні перебувають у полоні. Сотні захищають рідну землю в лавах ЗСУ. Сподіваємось, що скоро всі повернуться додому і в нашій країні запанує мир”, – сказав Карандєєв.
 
За верифікованими даними Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів, серед загиблих – 16 медійників і медійниць, які виконували професійні обов’язки; дев’ять медійників і медійниць – цивільних жертв; 66 представників і представниць ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у лавах ЗСУ.

Повний список журналістів, які загинули від початку повномасштабної російської агресії можна переглянути за .


День журналіста – щорічне професійне свято працівників ЗМІ в Україні. За дату святкування визначено 6 червня – день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Нагадаємо, 7 травня на Авдіївському напрямку під час виконання бойового завдання загинув колишній головний редактор видання Правий Поступ Олександр Машлай.

20 квітня у селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. 



Теги по теме
Смерть погибшие
Источник материала
loader
loader