Як правильно вибрати зарядну станцію: інструкція з розрахунку потужності "екофлоу"
Як правильно вибрати зарядну станцію: інструкція з розрахунку потужності "екофлоу"

Як правильно вибрати зарядну станцію: інструкція з розрахунку потужності "екофлоу"

Повернення України до режиму регулярних планових відключень електроенергії актуалізувало питання купівлі зарядних станцій (прозваних у народі "екофлоу" – за назвою одного з виробників) – особливо для тих, хто живе в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор. Однак для багатьох проблемою стає вибір такого пристрою – адже від його потужності залежить ціна. А тому можна як заплатити десятки тисяч і не використовувати свою станцію по-максимуму, так і купити дешевий прилад – і все одно сидіти без енергії. Вийти ж із цієї ситуації можна за допомогою калькулятора для зарядних станцій, що розповсюджується в соцмережах.

Принцип калькулятора простий. Щоб ним скористатися, потрібно:

  • обрати пристрої, які планується живити від зарядної станції;
  • у таблиці, що додається, вибрати їхню потужність і необхідний час роботи;
  • отримати пропозиції щодо зарядних станцій, що відповідають зазначеним потребам.

Сам калькулятор знаходиться за посиланням. При цьому його автор підкреслив: інструмент призначений лише  для приблизних розрахунків.

"Я не несу жодної відповідальності за можливі помилки в результатах або даних. Будь ласка, перерахуй усе сам, враховуючи параметри конкретних пристроїв", – попередив автор калькулятора.

Як обрати зарядну станцію за допомогою калькулятора

Наприклад, ви плануєте заряджати від своєї станції кілька приладів. Обираєте їх на відповідній панелі калькулятора, а також вказуєте кількість (в даному випадку – 1) та планований час роботи від станції. Зокрема:

  • Wi-Fi роутер потужністю 12 Вт, 5 годин;
  • лампа LED на 10 Вт; 3 години;
  • телевізор на 75 Вт; 2 години;
  • холодильник на 100 Вт, 24 години.

На основі цього калькулятор видає потрібні параметри для вашої станції. В даному випадку це:

  • мінімальна ємність станції - 2640 Вт*год;
  • мінімальна пускова потужність – 397 Вт;
  • мінімальна робоча потужність – 197 Вт.

Також програма видає перелік відповідних зарядних станцій – без зазначення місць, де їх можна придбати. При цьому варто пам'ятати: у списку представлені не всі станції, що існують на ринку, – лише кілька для прикладу. У даному випадку калькулятор рекомендує придбати:

  • зарядну станцію Jackery Explorer 3000 Pro. Виробник продає її за акційною ціною 109 999 грн (ціна без акції – 133 999 грн);
  • або EcoFlow DELTA Pro. В авторизованому магазині такий прилад коштує 105 999 грн.

Як повідомляв OBOZ.UA, відмовитися ж від графіків відключення електроенергії в Україні можуть у вересні – проте лише за умови раціонального розподілу та використання енергії. Втім, в експертному середовищі вважають, що самі українці до цього не готові – через відсутність т.зв. "енергетичної свідомості". А тому можливість відмовитися від графіків у вересні є фактично теоретичною та відключення продовжаться.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом