США закликають Китай взяти участь у саміті миру
США закликають Китай взяти участь у саміті миру

США закликають Китай взяти участь у саміті миру

Сполучені Штати Америки закликають Китай взяти участь у Глобальному саміті миру щодо України, який відбудеться наступного тижня у Швейцарії. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

За словами речника, присутність Китаю на саміті була б корисною.

«Ми, звичайно, заохочували б Китай взяти участь у цьому саміті. Вони були присутні на попередніх версіях саміту. Їхня присутність була корисною. Ми вважаємо, що їхня присутність була б корисною тут», – сказав Метью Міллер.

Також представник Держдепу зазначив, що Китай повинен вжити заходів щодо компаній, які допомагають оборонно-промисловій базі країни-агресора Росії.

Речник додав, що це було б «ще більш корисним».

Раніше Метью Міллер заявляв, що Сполучені Штати Америки підтримують Глобальний саміт миру, але не бачать як його успішності може допомогти Китай, який відмовився від участі у заході через незапрошення Росії.

Як повідомлялося, Росія продовжує спроби зірвати майбутній Глобальний саміт миру та шантажем схиляє до цього інші країни. Натомість речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила, що Пекін ніколи не «роздмухував вогонь і не підживлював полум'я» російсько-української війни.

Источник материала
loader
loader