У "КиївПрайді" відповіли, чи проходитиме Марш рівності у столичному метро
У "КиївПрайді" відповіли, чи проходитиме Марш рівності у столичному метро

У "КиївПрайді" відповіли, чи проходитиме Марш рівності у столичному метро

Про це в ефірі телемарафону розповіла голова "КиївПрайду 2024" Анна Шаригіна. Вона зазначила, що Марш рівності, як і планувалося раніше, відбудеться 16 червня – проте на поверхні.

КиївПрайд 2024

Анна Шаригіна розповіла, що цьогоріч у рамках "КиївПрайду" планується організувати 3 основні активності.

Перше – це великий збір. Організатори закликають донатити всю ЛГБТК+ спільноту України та всього світу. Зібрані кошти планують відправити у 5 різних фондів – зокрема, на потреби військових та ветеранів.

Також вже у неділю, 9 червня у Києві відбудеться благодійний фестиваль. Анна Шаригіна зазначила, що вони хочуть надихнути ЛГБТК+ спільноту на те, щоб вона брала участь у благодійних заходах та була з Україною у ці складні часи.

Водночас"КиївПрайд" у 2024 році не планує відмовлятися від традиції.

Все-таки 16 червня відбудеться Марш. Ми розуміємо відповідальність за це. І ми знаходимося у тісному контакті і з владою, і з поліцією. Намагаємося врахувати всі ризики і, відповідно, їх передбачити – а не потім вже реагувати,
– сказала голова "КиївПрайду".

Раніше планувалося провести Марш рівності у метро, проте влада наполягла, що такий варіант не є надто безпечним. Шаригіна пояснила, що там неможливо забезпечити так правопорядок, як на поверхні. Тому Марш відбудеться на одній з центральних вулиць Києва.

Марш рівності у Києві: що передувало

  • Востаннє "КиївПрайд" організовував заходи на підтримку ЛГБТК+ спільноти у червні 2021 року. У 2024 році організатори вирішили повернути Марш рівності у Київ. Вони зазначили, що заходи відповідатимуть безпековим умовам, адже заплановані заходи пройдуть в столичному метро.
  • Однак згодом в КМДА заявили, що не погоджували проведення Маршу Рівності у столичному метро. Там заявили, що метро є об'єктом підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. З міркувань безпеки організаторів попросили обрати іншу локацію.
  • Також київська влада додала, що інформація про зупинку руху метро на час проведення Маршу Рівності та виділення на його організацію коштів із міського бюджету абсолютно не відповідає дійсності.
Источник материала
loader
loader