В Українському домі в Ризі пройшла перша з циклу літературних зустрічей
В Українському домі в Ризі пройшла перша з циклу літературних зустрічей

В Українському домі в Ризі пройшла перша з циклу літературних зустрічей

Організація українських учителів у Латвії Izglītības centrs VOLIA.lv провела першу з серії п’ятничних літературних зустрічей. Вона була присвячена Ліні Костенко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організаторки заходу Тамара Уварова та Ольга Іваницька підготували цікаву мультимедійну програму, присвячену улюбленій українській поетесі. Її назвою став рядок з віршів Костенко «Віддай людині крихітку себе».

Були переглянуті мініфільми про Ліну Василівну. В тому числі такі, де поетеса читає свої вірші. Також присутні поділилися своїм сприйняттям поезії Костенко, самі читали її вірші.

В Українському домі в Ризі пройшла перша з циклу літературних зустрічей - Фото 1

Мався на зустрічі й ігровий момент. Спочатку, для розминки, гра в «живі слова». Потім – своєрідна «поетична майстерня». Команди отримували два рядки з віршів поетеси, які збуджували їх творчу уяву для того, щоб дописати третій-четвертий рядки. Підтримати зацікавлену, невимушену атмосферу допомагали чай, кава та тістечка.

Ідею проєкту літературних зустрічей висунула керівниця освітнього центру VOLIA.lv Людмила Вакало. Його метою є збереження національної автентичності та етнокультурної самобутності, підтримка національно-патріотичного духу українців крізь призму української мови, літератури та історії.

В Українському домі в Ризі пройшла перша з циклу літературних зустрічей - Фото 2

Долучитися до проведення пізнавальних і цікавих заходів з вивчення української мови, літератури та історії запрошуються всі охочі – діти та дорослі. Такі зустрічі відбуватимуться щоп'ятниці о 17:30 в Українському домі в Латвії (Рига). Наступна зустріч 14 червня буде присвячена «Голосу Сходу», українському поету та письменнику Сергію Жадану.

Як повідомлялося, 1 червня в Українському домі в Латвії для українських родин і маленьких українців був проведений святковий захід з нагоди Міжнародного дня захисту прав дітей.

Фото: Олег Кудрін

Источник материала
loader
loader