ЗСУ звільнили кілька кварталів у Вовчанську – ЗМІ
ЗСУ звільнили кілька кварталів у Вовчанську – ЗМІ

ЗСУ звільнили кілька кварталів у Вовчанську – ЗМІ


Частина російських загарбників у Вовчанську оточена та відрізана від основних сил, стверджують джерела.

Українські військові здійснили успішну контртаку у місті Вовчанськ у Харківській області і звільнили кілька квартілів міста від російських загарбників. Про це повідомив у суботу, 8 червня.

Німецьке видання нагадує, що середині травня росіяни захопили північну частину Вовчанська у Харківській області та кілька центральних кварталів. А за останні дні українським захисникам начебто вдалося вибити їх із центру. При цьому частина росіян у місті оточена та відрізана від основних сил.

“Українські війська відвойовують нові позиції на півночі Вовчанська. Російські війська продовжили відходити та атакувати втрачені райони авіацією, ракетами та артилерією”, – заявив експерт Bildз аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Видання пише, що ЗСУ використовували німецький танковий мостоукладач Biber для перекидання підкріплень з південного на північний берег річки Вовча. Росіяни атакували його дроном Ланцет. Але немає жодних ознак, що переправа тепер несправна, зазначає Рьопке.

Тим часом речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин заявив сьогодні в ефірі телемарафону, що Сили оборони контролюють більшу частину Вовчанська

“Більша частина міста контролюється повністю Силами оборони України, а та частина, де намагаються перебувати російські військовослужбовці, вона знаходиться під нашим вогневим контролем… Намагаємося просуватися вперед для звільнення всіх наших територій”, – сказав він.

Напередодні ЗМІ повідомили, що ЗСУ відбили в росіян населений пункт поблизу Часового Яру на Донеччині. Наші війська звільнили більшу частину Калинівки та відтіснили окупантів від каналу біля Часового Яру.



Теги по теме
Украина Россия фото Видео Харьковская область
Источник материала
loader
loader