Заміна генератора для тих, хто живе в квартирах: що таке EcoFlow, як користуватися і скільки коштує
Заміна генератора для тих, хто живе в квартирах: що таке EcoFlow, як користуватися і скільки коштує

Заміна генератора для тих, хто живе в квартирах: що таке EcoFlow, як користуватися і скільки коштує

Повернення України до режиму регулярних планових відключень електроенергії актуалізувало питання щодо купівлі зарядних станцій. Зокрема, великий попит мають пристрої виробника EcoFlow – особливо для тих, хто живе в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор.

Що таке EcoFlow, як ним користуватися та скільки коштує – читайте у матеріалі OBOZ.UA.

Зарядна станція може працювати багато годин поспіль

EcoFlow – зарядна станція, яка відрізняється своїми невеликими розмірами. Вона є меншою, аніж, наприклад, генератор, її легше перенести із кімнати в кімнату та з будівлі в будівлю.

Окрім генератора, EcoFlow часто порівнюють із повербанками. Проте потужність EcoFlow більша, як і розмір. Завдяки виходу 220В вони можуть працювати багато годин поспіль і навіть днями (залежно якої потужності ваша модель).

Ба більше, EcoFlow більш безпечний, екологічний та ощадливий. Якщо генератори шкодять довкіллю і його не можна встановлювати у приміщеннях, то із EcoFlow таких заборон не немає. Крім того, пристрій не видає такого шуму, як генератор.

Що потрібно знати під час використання пристрою?

Слід зазначити, що спосіб підключення EcoFlow до мережі за допомогою кабелю з двома "виделками" недопустимий. Крім того, правильно підключати всі прилади напряму до портативної станції. В разі недостатньої кількості виходів 220В краще використати подовжувач.

EcoFlow можна використовувати як безперебійне джерело живлення, підключивши станцію до мережі, а всі необхідні прилади до станції. Про це розповів керівник сервісної служби Drone.ua Кирило Шатов, відео доступне на YouTube-каналі.

Скільки коштує EcoFlow

Вартість зарядних станцій EcoFlow варіюється залежно від їхньої потужності. Зокрема, в авторизованому магазині такі прилади коштують від 6857 до 105999 грн.

При покупці особливу увагу слід звертати на наявність товару складі. Якщо ж його немає – доведеться зачекати. Або купити іншу модель зі схожими параметрами.

Як вибрати EcoFlow

Для визначення ж, яка саме станція вам потрібна, можна скористатися розповсюджуваним в соцмережах калькулятором для зарядних станцій. Для цього потрібно:

  • обрати пристрої, які планується живити від зарядної станції;
  • у таблиці, що додається, вибрати їхню потужність і необхідний час роботи;
  • отримати пропозиції щодо зарядних станцій, що відповідають зазначеним потребам.

Сам калькулятор знаходиться за посиланням. При цьому його автор підкреслив: інструмент призначений лише для приблизних розрахунків.

"Я не несу жодної відповідальності за можливі помилки в результатах або даних. Будь ласка, перерахуй усе сам, враховуючи параметри конкретних пристроїв", – попередив автор калькулятора.

Наприклад, ви плануєте заряджати від своєї станції кілька приладів. Обираєте їх на відповідній панелі калькулятора, а також вказуєте кількість (в даному випадку – 1) та планований час роботи від станції. Зокрема:

  • Wi-Fi роутер потужністю 12 Вт, 5 годин;
  • лампа LED на 10 Вт; 3 години;
  • телевізор на 75 Вт; 2 години;
  • холодильник на 100 Вт, 24 години.

На основі цього калькулятор видає потрібні параметри для вашої станції. В даному випадку це:

  • мінімальна ємність станції - 2640 Вт*год;
  • мінімальна пускова потужність – 397 Вт;
  • мінімальна робоча потужність – 197 Вт.

Також програма видає перелік відповідних зарядних станцій – без зазначення місць, де їх можна придбати. При цьому варто пам'ятати: у списку представлені не всі станції, що існують на ринку, – лише кілька для прикладу. У даному випадку калькулятор рекомендує придбати. У даному випадку калькулятор рекомендує придбати, зокрема, EcoFlow DELTA Pro. В авторизованому магазині такий прилад коштує 105 999 грн.

Як повідомляв OBOZ.UA, за очікуваннями, відключатимуть світло українцям ще протягом 2-3 років. Причина: руйнування, заподіяні Росією українській енергосистемі. На повноцінне відновлення піде щонайменше 5-7 років. Відповідно, українцям слід запасатися павербанками та зарядними станціями – і тримати їх максимально зарядженими.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом