Це потрібно пам'ятати всім водіям із 1 червня: українців попередили про проблеми
Це потрібно пам'ятати всім водіям із 1 червня: українців попередили про проблеми

Це потрібно пам'ятати всім водіям із 1 червня: українців попередили про проблеми

Літо – це приємна пора довгих подорожей автомобілем, прохолоди від кондиціонера та скорочення кілометрових пробок у великих мегаполісах.

Але тепла пора року може принести водієві ще й низку неприємних сюрпризів, тому важливо будь-якої пори року стежити за своїм автомобілем.

Авто. Фото Freepik

Контролюйте технічний стан автомобіля

Насамперед, треба контролювати кондиціонер в авто. Його необхідно перевірити до початку літа та за необхідності дозаправити.

Зламаний кондиціонер – це не лише комфорт водія та пасажирів, а насамперед безпека.

Високі температури в салоні знижують уважність і швидкість реакції водія, також відволікають на шум, що створюється відчиненими вікнами, або кватирками.

Також улітку важче контролювати температуру двигуна. Тож справний кондиціонер це не розкіш, а необхідність.

СТО. Фото Freepik

Грози та град можуть пошкодити кузов авто

Сильні грози та град можуть спричинити пошкодження лакофарбового покриття машини і навіть призвести до відколів фарби та вм'ятини. У свою чергу зірвані грозовим вітром гілки та інші предмети можуть пошкодити фарбу авто.

Якщо насувається град, то, по можливості, сховайте автомобіль під навіс або підземний паркінг. Через відсутність "даху" для машини, накрийте його покривалом або ковдрою.

СТО. Фото Freepik

Бережіться глибоких калюж

Звичайні калюжі можуть спричинити серйозні проблеми для вашого автомобіля. Так, при проїзді глибоких калюж вода може потрапити в підкапотний простір і змочити електропроводку або датчики. Якщо ж вода підніметься досить високо, може статися гідроудар двигуна, який виллється в дорогий ремонт.

Ми рекомендуємо дуже уважно проїжджати калюжі у незнайомих місцях після сильних злив. І якщо обійти велику калюжу немає можливості, не зайвим буде вийти і підручними засобами перевірити її розміри.

Авто. Фото Freepik

Сік дерев небезпечний для фарби вашого автомобіля.

Влітку липа, верба, виноград та низка інших рослин можуть залишити сліди на лакофарбовому покритті, оскільки їхній сік має досить агресивний склад. Якщо цей сік вчасно не прибрати, то можуть залишитися плями, розлучення, або навіть вибоїни від лаку, що зруйнувався. Тому намагайтеся завжди витирати підозрілі плями та регулярно мити авто на мийці.

Водiй. Фото: скрін youtube

Раніше ми повідомляли, що не плутай ручник із гальмами: в Україні "різкі" водії збідніють на 17 тисяч.

Источник материала
Поделиться сюжетом