ЄБРР надасть €25 мільйонів на відновлення водопостачання у Миколаєві
ЄБРР надасть €25 мільйонів на відновлення водопостачання у Миколаєві

ЄБРР надасть €25 мільйонів на відновлення водопостачання у Миколаєві

МКП «Миколаївводоканал» та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклали угоду про надання майже 25 мільйонів євро на відновлення водопостачання у Миколаєві.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми підписали значущу для міста Миколаєва угоду між «Миколаївводоканалом» та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про надання майже 25 мільйонів євро на відновлення водопостачання нашому місту", - написав Сєнкевич.

Він також зазначив, що головні елементи існуючої системи водопостачання та водовідведення міста вже досягли граничного терміну експлуатації. Також через військову агресію з боку РФ значною мірою було зруйновано інфраструктуру водопостачання та водовідведення Миколаєва.

Проєкт має вирішити низку завдань, а саме: забезпечити безперебійну роботу існуючих споруд водозабору «Дніпро-Миколаїв» і зменшити енергоспоживання та втрати питної води, додав Сєнкевич.

За його словами, у результаті очікується підвищення надійності міської інфраструктури водопостачання та водовідведення, покращення якості послуг централізованого водопостачання, зменшення втрат води у розподільчих мережах міста та підвищення енергоефективності підприємства.

Загальна орієнтовна вартість проєкту складає 33 млн євро, з яких 10 млн - кредитні кошти від ЄБРР, 5 млн - грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, 9,8 млн - грант Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР, 8,2 млн - субвенція із державного бюджету України на відновлення споруд водозабору «Дніпро – Миколаїв».

Мер також зауважив, що для реалізації проєкту не передбачається виділення коштів з бюджету Миколаївської міської територіальної громади.

Як повідомлялося, питна вода у кранах мешканців Миколаєва зникла 12 квітня 2022 року через перебитий російськими загарбниками водогін «Дніпро – Миколаїв». Відтоді там тече лише технічна солона вода, яка псує водогін.

Теги по теме
Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом