Латвія знову висунула Домбровскіса на пост єврокомісара
Латвія знову висунула Домбровскіса на пост єврокомісара

Латвія знову висунула Домбровскіса на пост єврокомісара

Уряд Латвії затвердив латвійського кандидата на посаду єврокомісара у складі майбутньої Єврокомісії - ним став нинішній заступник голови ЄК та експрем'єр країни Валдіс Домбровскіс з партії «Нова Єдність».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє латвійський мовник LSM.

Зазначається, що напередодні кандидатуру Домбровскіса затвердили партії, які входять до правлячої коаліції. Наразі він є єврокомісаром з міжнародної торгівлі та віцепрезидентом Єврокомісії, який відповідає за питання економіки ЄС.

Виступаючи перед латвійськими міністрами, кандидат зазначив, що зараз Євросоюз має вирішувати дуже серйозні питання, пов'язані із безпекою, а також конкурентоспроможністю економіки та розвитком. «Будуть дуже важливі питання щодо багаторічного бюджету після 2027-го. Часу на розгойдування не буде, новій Єврокомісії віразу доведеться займатися серйозними питаннями в дуже складній геополітичній ситуації», — сказав Домбровскіс.

Він також запевнив, що готовий, як і останні 10 років (Домбровскіс служить єврокомісаром з осені 2014-го) в своїй роботі в ЄК співпрацювати з урядом та структурами Латвії.

Якщо Домбровскіс стане єврокомісаром і складе мандат депутата Європарламенту, то замість нього його отримає Інесе Вайдере, яка за підсумками виборів посідає у списку «Нової Єдності» третє місце.

Як повідомлялося, на виборах до Європарламенту Домбровскіс набрав найбільше плюсів і був обраний від списку «Нової Єдності» разом з євродепутаткою Сандрою Калнієте.

У майбутньому скликанні Європарламенту Латвію представлятимуть сім політичних сил: «Нова Єдність»та Національне об'єднання, які отримали по два мандати, а також «Для розвитку Латвії», «Об'єднаний список», «Латвія на першому місці», «Злагода» та «Прогресивні», яким дістанеться по одному депутатському мандату.

Теги по теме
Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом