Маск передумав позиватися до компанії OpenAI
Маск передумав позиватися до компанії OpenAI

Маск передумав позиватися до компанії OpenAI

Маск передумав позиватися до компанії OpenAI

Втім, лишив за собою право зробити це згодом.

Ілон Маск відмовився від позову, в якому стверджував, що OpenAI та його головний виконавчий директор Сем Альтман порушили обіцянку і зрадили мету створення ChatGPT, яка полягала в тому, щоб приносити користь людству, а не гнатися за прибутками. Причин цього кроку мільярдер не пояснив, пише Bloomberg.

Маск звинуватив компанію в тому, що вона стала «фактичною дочірньою компанією» Microsoft Corp. в порушення засновницької угоди про некомерційну організацію, яка розробляє штучний інтелект «на благо людства».

OpenAI і Маск були залучені в широко розрекламовану боротьбу задовго до судового розгляду. Перш ніж посваритися з компанією, Маск був першим спонсором стартапу та був частиною команди засновників.

Нещодавно Маск зібрав шість мільярдів доларів длявласної компанії штучного інтелекту, яку він позиціонує як альтернативу OpenAI. 

OpenAI, у свою чергу, стверджує, що Маск мав намір використати досудове встановлення фактів і обмін інформацією, щоб отримати доступ до записів і технологій компанії.

OpenAI також стверджувала, що Маск раніше підтримував плани компанії стати прибутковим бізнесом і наполягав на залученні «мільярдів». OpenAI заперечує існування жодної угоди, яку компанія могла б порушити, а також обіцянки зробити свою технологію відкритим кодом, як стверджував Маск.

У понеділок Маск заявив, що заборонить використання пристроїв Apple Inc. у своїх компаніях, якщо в них на рівні операційної системи буде інтегроване програмне забезпечення штучного інтелекту OpenAI, назвавши його ризиком для безпеки.

У судовому поданні Маск заявив, що відкликає позов з правом подати його згодом.

Источник материала
Поделиться сюжетом