Порошенко нагадав українцям, що трапилося хорошого з ними сім років тому
Порошенко нагадав українцям, що трапилося хорошого з ними сім років тому

Порошенко нагадав українцям, що трапилося хорошого з ними сім років тому

Сім років тому Україна домоглися безвізового режиму з Європейським союзом. Про це нагадав п’ятий президент України Петро Порошенко.  

Політик зазначив, що для нього безвіз ніколи не був «просто спрощенням перетину кордону чи відсутністю черг у візових центрах». «Це – про свободу та гідність, про європейський вибір», – зазначив він.

Порошенко зізнався, що досі пам’ятає той день, коли Європарламент 521 голосом «за» надав Україні безвіз.

Тоді, зазначає політик, багато українців уперше виїхали за кордон й побачили Європу, а Європа – їх, українців. Мільйони українців встигли скористатися безвізом до ковіду та повномасштабного вторгнення. Після 24 лютого безвізовий допоміг врятувати життя багатьох людей, коли Європа прийняла і прихистила наших людей.

За словами Порошенка, безвіз став символом свободи та відкритості. «Це був стратегічний задум, проєкт із припинення багатовекторності та створення умов незворотної євроінтеграції.  Ми попрощалися з совком і продовжили рух додому, до великої родини європейських народів», – додав Порошенко.

До слова, після ухвалення скандального закону про іноагентів безвізовий режим із Грузією можуть переглянути. Про це заявив посол Євросоюзу в Грузії Павел Герчинський. Говорячи про можливі наслідки для Грузії після ухвалення скандального закону, Герчинський зазначив, що «всі варіанти – на столі». Коментуючи можливість перегляду безвізового режиму для Грузії, він сказав, що лібералізація візового режиму для країни погоджувалась із певними умовами.

Источник материала
Поделиться сюжетом