Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру
Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

Йому інкриміновано публічні заклики з метою зміни меж території, державного кордону України, колабораційну діяльність, виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації територій, з використанням медіа.

Журналісту окупаційного медіа "Таврія" заочно повідомлено про підозру. Як повідомляє  Херсонська обласна прокуратура, йому інкриміновано публічні заклики з метою зміни меж території, державного кордону України, колабораційну діяльність, виготовлення та поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та тимчасової окупації територій, з використанням медіа (ч. 1 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний у ролі ведучого телепрограми незаконно створеної представниками окупаційної влади "ГУР «ТРК «Таврия" неодноразово "брав участь у створенні та розповсюдженні російської пропаганди. У випусках він просуває російську риторику та фейки про так званих «нацистів», «незаконну владу України» та покинутих нею звичайних людей. Про те, що Херсон є «російським містом», «розквітне» із повторним захопленням, тощо". 

За інформацією херсонського видання Кавун.Cyti, йдеться про про 33-річного херсонця Владислава  Владимирова

Фото: скриншот з сайту Кавун.Cyti

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом