США дозволять «Азову» використовувати американську зброю
США дозволять «Азову» використовувати американську зброю

США дозволять «Азову» використовувати американську зброю

Джерело

США дозволять бригаді «Азов» використовувати американську зброю.

Заборона була введена близько десяти років тому, оскільки в американській адміністрації вважали, що дехто з зазсновників руху «Азов» має расистські та ультранаціоналістичні погляди. Представники ООН з прав людини звинувачували рух в порушеннях гуманітарних норм.

Тепер бригада матиме такий же доступ до військової допомоги США, як і будь-який інший підрозділ.

«Азов» пройшов «тест Лігі». Закон авторства колишнього сенатора Патріка Лігі забороняє передачу військової допомоги США іноземним підрозділам, у яких є проблеми з дотриманням прав людини. Після недавньої перевірки Держдеп не знайшов жодних доказів порушень прав людини з боку «Азову».

Крім того, закони США про асигнування протягом тривалого часу забороняли «Азову» отримувати американську допомогу. Але, за словами американських чиновників, оскільки батальйон «Азов» 2014 р. структурно відрізняється від бригади, яка зараз є частиною Нацгвардії, ці обмеження не застосовуються.

У Держдепі не уточнили, коли саме заборона була скасована і чи має «Азов» вже у своєму розпорядженні якусь американську зброю. Керівництво бригади та український уряд не відповіли на запит журналістів.

Минулого року «Азов» розпочав інтенсивну кампанію набору по всій Україні. За два місяці вдалося залучити понад 5 тис. новобранців.

Название источника
Washington Post
Ссылка на материал
https://www.washingtonpost.com/national-security/2024/06/10/azov-brigade-ukraine-us-weapons/
Теги по теме
США война Вооруженные силы Украины Новости политики Оружие Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом