США зняли заборону на постачання зброї бригаді "Азов"
США зняли заборону на постачання зброї бригаді "Азов"

США зняли заборону на постачання зброї бригаді "Азов"

У Посольстві США в Україні підтвердили, що 12-та бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України пройшла перевірку, передбачену законодавством США, і має право на отримання допомоги від США у сфері безпеки.

Про це повідомляється на офіційній сторінці бригади "Азов" у Facebook.

Зазначається, що це стало результатом тривалої та копіткої роботи, яку військовослужбовці "Азова" систематично вели в площині боротьби з успішними результатами діяльності російської пропаганди.

У бригаді наголосили, що вони вдячні МВС України, командуванню Нацгвардії, Посольству України в США та всім, хто "відкрито чи кулуарно долучився до подолання цієї заборони".

"Брехня про "Азов", яку кремлівський режим роками поширював на Заході, сьогодні отримала нищівного удару", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що отримання західної зброї та підготовки від США не лише підвищать боєздатність "Азова", а й, що найголовніше, сприятимуть збереженню життів і здоров'я особового складу бригади.

"Це нова сторінка в історії нашого підрозділу. "Азов" стає ще потужнішим, ще професійнішим і ще небезпечнішим для окупантів", - повідомили в бригаді.

Раніше видання The Wasington Post з посиланням на Держдеп повідомило, що США зняли заборону на постачання зброї бригаді "Азов".

Источник материала
Поделиться сюжетом