У новому пакеті допомоги Естонія передає Україні ППО малої дальності Mistral
У новому пакеті допомоги Естонія передає Україні ППО малої дальності Mistral

У новому пакеті допомоги Естонія передає Україні ППО малої дальності Mistral

Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги для України, в якому значаться зенітно-ракетні комплекси малого радіуса дії Mistral та боєприпаси до них.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Міноборони Естонії.

«Україні терміново потрібна протиповітряна оборона для відбиття жорстоких атак Росії, в прямих інтересах безпеки Естонії сприяти в цьому разом зі своїми союзниками. Ми сформували пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь, без шкоди для боєготовності Сил оборони Естонії і щоб ми могли якнайшвидше відновити необхідні постачання», — сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

У естонському військовому відомстві підкреслили, що з міркувань безпеки не вказуватимуть кількість переданих Україні ЗРК.

Також Міністерство оборони Естоніїнагадало, що раніше країна передала Україні снаряди до протитанкових ракетних комплексів Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, польові шпиталі (в тому числі у співпраці з ФРН, Нідерландами, Норвегією, Ісландією), медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та пакети із сухпайками.

Як повідомляв Укрінформ, на початку року естонський президент Алар Каріс оголосив, що до 2027 року Естонія виділить Україні допомогу в розмірі 1,2 млрд євро.

Фото: Міноборони Естонії

Теги по теме
помощь Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом