Україна використовує тактичну перевагу у війні з рф – The Telegraph
Україна використовує тактичну перевагу у війні з рф – The Telegraph

Україна використовує тактичну перевагу у війні з рф – The Telegraph

владімір путін багато говорив про свої червоні лінії. Однією з таких червоних ліній було використання американської зброї для нападу на російську територію, і Дмітрій Мєдвєдєв, заступник голови радбезу рф погрожував у відповідь озброїти опонентів США в "неназваних регіонах". Порушуючи цю червону лінію безкарно і за підтримки США, Україна отримала значну тактичну перевагу.

Про це пише Ендрю Фокс у газеті The Telegraph.

Територія, на яку США дозволили завдавати ударів, обмежена, але це значно зменшило наземний захист росії — до 16%. Відтепер Україна може завдавати ударів по військових цілях у межах досяжності наданих США комплексів HIMARS у Бєлгородській, Курській та Брянській областях росії.

ГУР повідомило, що вперше в історії був уражений багатоцільовий російський винищувач Су-57 8 червня. Один винищувач може здатися тривіальною втратою, але Су-57 є найбільш високотехнологічним з нових розробок росії в рамках довгоочікуваної модернізації її збройних сил з часів закінчення холодної війни.

Втрата одного з винищувачів є очевидним ударом по боєздатності росії, але також є чітким сигналом для росії: їхні тилові райони більше не є безпечними зонами. Тепер росії доведеться посилити протиповітряну оборону в цих областях для захисту від наступних ударів.

кремль не може дозволити собі подальшу ганьбу, пов'язану з втратою ще більшої кількості високотехнологічних засобів. Їх треба або захищати, а це означає, що їх доведеться перемістити з інших місць; або перемістити далі за межі досяжності безпілотників або HIMARS, що дасть росіянам менше часу для завдання удару по цілі над Україною, оскільки вони витрачатимуть більше пального, щоб дістатися туди. В цьому полягає перевага для України, вважає Фокс.

Це ще одне приниження для путіна після зупинки харківського наступу. Попри тисячі російських жертв і величезні матеріальні втрати, в п'ятницю 7 червня речник Білого дому з національної безпеки досить впевнено заявив, що наступ застопорився і навряд чи буде просуватися далі.

"Дозволивши порушити цю "червону лінію" без жодної ескалації чи відплати, путін продемонстрував свою слабкість. І хоча Україна хотіла б зробити більше, можливість завдати удару всередині росії дає їй значну тактичну перевагу, яку вона використає повною мірою", — пише Фокс.

 

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны