Укрзалізниця запустила новий онлайн-сервіс: як скористатись
Укрзалізниця запустила новий онлайн-сервіс: як скористатись

Укрзалізниця запустила новий онлайн-сервіс: як скористатись

Укрзалізниця запровадила новий онлайн-сервіс для родичів поранених військових, що дозволяє оформити спеціальну броню на квитки. Для цього необхідно надати посвідчення УБД пораненого родича та документ, що підтверджує спорідненість.

Про це повідомила Укрзалізниця. "Наші медичні поїзди продовжують здійснювати евакуацію поранених захисників України. Вони повністю автономні та оснащені всім необхідним для безпечного перевезення і надання медичної допомоги", – йдеться у повідомленні.

До цього моменту, через міркування безпеки та медичних вимог, у таких поїздах не було передбачено місць для родичів поранених військових. Цей аспект часто ставав проблемою для сімей, які хочуть бути поруч із своїми близькими під час їхнього транспортування.

Щоб вирішити цю проблему, Укрзалізниця запровадила новий онлайн-сервіс, який дозволяє родичам поранених військових оформити заявку на спеціальні квитки, якщо в момент термінового перевезення їхніх рідних немає доступних квитків. Для цього необхідно:

  • зателефонувати за номером безкоштовної гарячої лінії: 0800 503 222;
  • заповнити заявку на спеціальній сторінці онлайн-сервісу: services.uz.gov.ua/military.

При оформленні спеціальної броні в касі потрібно надати оригінал або копію посвідчення учасника бойових дій (УБД) вашого пораненого родича, а також документ, що підтверджує вашу спорідненість. Для допомоги та підтримки працює безкоштовна гаряча лінія, на яку можуть звертатися військові та їхні близькі з будь-якими питаннями: 0800 503 222.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні запустили новий поїзд на популярному напрямку між Києвом та Львовом. Перший рейс зі Львова відбудеться 10 червня. Вартість же квитків залежить від класу вагона та міста відправлення.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом