У Польщі попередили, що РФ може тримати ядерну зброю під боком у ЄС: окупанти в цей час почали навчання з Білоруссю
У Польщі попередили, що РФ може тримати ядерну зброю під боком у ЄС: окупанти в цей час почали навчання з Білоруссю

У Польщі попередили, що РФ може тримати ядерну зброю під боком у ЄС: окупанти в цей час почали навчання з Білоруссю

Напад Росії на країни Європейського союзу та НАТО є цілком імовірним сценарієм.  Російська Федерація може тримати близько сотні атомних боєголовок у Калінінграді.

Про це заявив голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослава Сікорського під час церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024 11 червня.  Він нагадав, що Росія вже неодноразово демонструвала своє нехтування принципом недоторканності чужих кордонів.

"Якщо подивитися на світ із Варшави, то за 200 км на північ розташований російський анклав Калінінград. Там знаходиться 100 атомних боєголовок, росіяни їх там тримають. До того ж Білорусь поруч. Тобто це означає, що напад на Євросоюз є абсолютно вірогідним", – заявив Сікорський.

У цьому контексті міністр нагадав про порушення повітряного простору російськими ракетами, які вже неодноразово "залітали" до Польщі під час обстрілів по Україні.

"Часом вони пролітають нашою територією і повертаються знову в Україну. Інколи вони випадково залітають в наш повітряний простір. Навіть в західну частину Польщі, що за 250 км звідси (від Берліна – Ред.). Це дуже близько, а небезпека є більшою, ніж деякі люди про це думають", – заявив Сікорський. 

Тим часом Росія 11 червня заявила, що її війська із білоруськими військовими розпочали другий етап навчань з відпрацювання розгортання тактичної ядерної зброї. Про це повідомило міністерство оборони Російської Федерації.

У відомстві заявили, що навчання проводять для підтримки готовності особового складу та техніки для бойового застосування нестратегічної ядерної зброї Росії і Білорусі.

Росія заявляє, що Сполучені Штати та їхні європейські союзники підштовхують світ до межі ядерного протистояння, надаючи Україні зброю на мільярди доларів, частина якої використовується для ударів по російській території.

Таким чином Кремль продовжує розмахувати "червоною кнопкою", як мавпа гранатою, що є ще одним аргументом на користь сказаних слів про російську загрозу очільником МЗС Польщі  Радославом Сікорським.

Нагадаємо, що країна-терористка Росія під час масованих ракетних обстрілів України вже неодноразово порушувала повітряний простір Польщі. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

Вранці 29 грудня 2023 року у розпал масованої повітряної атаки РФ на Україну у повітряний простір Польщі залетіла російська ракета. Вона залетіла на відстань до 40 км углиб країни та перебувала в Польщі близько 3 хвилин.

24 березня 2024 року о 5:23 ранку одна з крилатих ракет, випущена вночі авіацією далекого радіусу дії Російської Федерації, порушила польський повітряний простір. Це підтвердили військові країни-сусідки України. У Варшаві розповіли, що об'єкт влетів у польський простір на висоті села Осердів (Люблінське воєводство) і перебував там протягом 39 секунд.

У відповідь МЗС Польщі викликало російського посла "на килим", але він проігнорував це та покинув країну. 

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом