Ворог активізувався на Харківському напрямку, на Лиманському – йдуть бої: у Генштабі розповіли про ситуацію
Ворог активізувався на Харківському напрямку, на Лиманському – йдуть бої: у Генштабі розповіли про ситуацію

Ворог активізувався на Харківському напрямку, на Лиманському – йдуть бої: у Генштабі розповіли про ситуацію

Російська окупаційна армія активізувала наступальні дії на Харківському напрямку. З початку доби українські воїни відбили вже три атаки у районі населених пунктів Вовчанськ та Глибоке.

При цьому найбільша активність противники з початку доби спостерігається у Покровському та Лиманському напрямках. Там сталося та триває близько половини всіх бойових зіткнень за сьогодні. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ на 13.00 11 червня.

У Харківській області російські терористи застосовують керовані авіабомби та некеровані ракети в районах Бугаївки, Вовчанська, Ізбицького та Вовчанських Хуторів. Ворог атакує з повітряного простору над територією РФ у районі Бєлгорода та Шебекіного.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили дев'ять наступальних та штурмових дій поблизу Тернів, Невського, Торського та Серебрянського Лісу. У районах Дружелюбівки та Греківки ворог продовжує атакувати. Також війська РФ активно у цьому напрямі застосовують авіабомби. З початку доби 7 керованих авіабомб ворог скинув у районі Сіверська, чотири – неподалік Невського, і одну – поблизу Дружелюбівки.

На Покровському напрямі найскладніша ситуація. Кількість боїв з початку доби зросла до 14, з них 9 – продовжуються. Найбільша активність ворога в районі Новоолександрівки.

На Времівському напрямку відбито ворожу атаку біля Урожайного.

На Оріхівському напрямку було відбито п'ять спроб ворога покращити свої позиції в районах населених пунктів Щербаки, Новопрокопівка та Мала Токмачка. Біля останнього ворог задіяв авіацію – скинув чотири авіабомби.

На Наддніпрянському напрямку по три бомби російські окупанти застосували по районах Токарівки та Тягинки. На інших напрямках ситуація без особливих змін.

Нагадаємо, російська окупаційна армія використовує загороджувальні загони з кадировців у Харківській області. Їм наказали стримувати на кордоні російських загарбників, які тікають із України.

Раніше повідомлялося, що командування окупаційних військ РФ перекидає невстановлену кількість сил у район кордону з Харківською областю України. Поки незрозуміло, чи планує воно негайно задіяти їх у бойових діях на цьому напрямку або ж використовує просто для посилення Північного угруповання військ, щоб наблизити її до запланованої кінцевої потужності.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом