У Києві чули вибухи, працює ППО: росіяни атакували столицю України
У Києві чули вибухи, працює ППО: росіяни атакували столицю України

У Києві чули вибухи, працює ППО: росіяни атакували столицю України

Повітряні сили попереджали про чергову ворожу загрозу з неба. 24 Канал закликає киян перебувати в укриттях цивільного захисту, адже це може вберегти життя і полегшити роботу нашим захисникам неба по цілях, які російські загарбники пускають по українській столиці.

Коли у Києві востаннє були вибухи

  • У Києві чули вибухи востаннє 23 квітня 2024 року. Тоді Повітряні сили попереджали жителів української столиці про загрозу російських дронів-камікадзе типу "Шахед".
  • Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підтвердив, що у Києві тоді працювала ППО. Він закликав громадян перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.
  • До цього у Київській обласній військовій адміністрації повідомляли, що у регіоні працюють сили ППО. Згодом у КМВА повідомили, що усі "Шахеди", якими росіяни намагались атакувати Київ, вдалося знищити. За попередньою інформацією, у столиці немає ані руйнувань, ані жертв чи постраждалих внаслідок атаки.
  • У КМВА також зазначили, що з початку року ворог застосував близько 180 засобів повітряного нападу для ураження української столиці. Зокрема, окупанти застосували: 5 одиниць 3М22 "Циркон", 11 одиниць Х-47М2 "Кинджал", 6 одиниць Іскандер-М, 3 одиниці Х-69, 1 одиницю "Калібра", 113 одиниць Х-101 і 48 ударних БпЛА типу "Шахед".
  • Крім того, російські загарбники 25 березня обстріляли Київ 2 швидкісними ракетами. Їх окупанти, ймовірно, запустили з території тимчасово окупованого Криму.
  • Зрештою з'ясувалося, що одна з цих ракет була "Цирконом". До цього окупанти вже застосовували подібний тип ракет для удару по українській столиці, однак масово виробляти її не можуть.
Теги по теме
Взрыв
Источник материала
loader
loader