Банки переписали курс валют в Україні: які тепер ціни на долар та євро
Банки переписали курс валют в Україні: які тепер ціни на долар та євро

Банки переписали курс валют в Україні: які тепер ціни на долар та євро

Курс долара в українських банках трохи впав, а от євро продовжує помірно зростати. Так, 13 червня у комерційних банках середня вартість готівкового долара встановилася на рівні 40,35/41,9 грн (купівля/продаж) – на 5 копійок нижче у продажу, ніж напередодні. Євровалюту пропонують у середньому по 43,5/44,33 грн, що на 10 копійок вище за вчорашні розцінки.

Про це свідчать дані моніторингу. Небанківські обмінники пропонують долар у середньому по 40,3/40,96 грн, а євро – по 44/44,7 грн.

Водночас Національний банк України (НБУ) на 13 червня розрахував офіційну вартість долара на рівні 40,44 грн. Це:

  • на 8 коп. нижче, ніж було у середу, 12 червня;
  • на 31 коп. дорожче, ніж тиждень тому;
  • на 10 коп. нижче за історичний рекорд (40,54 грн/дол., було встановлено 3 червня).

Офіційна вартість євро встановилася на рівні 43,53 грн. Це на 7 копійок вище, ніж на день раніше.

Курс долара та євро у найбільших банках 13 червня

Курси валют у таблиці взяті з сайтів банків і можуть відрізнятись від фактичної вартості долара у касах – іноді там стягують додаткові комісії. Дізнатися точний обмінний курс можна, звернувшись до колцентру конкретного банку.

На чорному ринку, тобто у приватних оголошеннях про купівлю-продаж валюти, середній курс валют виявився помітно вищим за банківський у покупці і трохи вищим у продажу. Так:

  • американську валюту "з рук" 13 червня пропонують за ціною 40,85/40,95 грн (купівля/продаж);
  • євровалюту – по 44,21/44,45 грн.

Курс валют: що буде з доларом найближчими днями

За прогнозами банківського сектора, до 16 червня вартість американської валюти в банках перебуватиме в межах 40-41,2 грн/долар. Як розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, щоденні курсові зміни очікуються до 30-50 коп. у банках та до 50 коп. у обмінних пунктах.

"На ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть "в робочому порядку", згідно з правилами режиму "керованої гнучкості". Ми припускаємо, що на ринок будуть тиснути інфляція і можливе зростання попиту, однак у регулятора достатньо можливостей та коштів, щоб уберегти ринок від негативних явищ", – розповів банкір.

Як повідомляв OBOZ.UA, за словами голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева ("Слуга народу"), при переході до гнучкості курсу, що управляється, НБУ попереджав, що коливання будуть розширюватися. А тому українцям треба "помалу звикати" до цього.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом