У Києві викрали лікаря-кардіохірурга, щоб отримати $2 млн викупу — прокуратура
У Києві викрали лікаря-кардіохірурга, щоб отримати $2 млн викупу — прокуратура

У Києві викрали лікаря-кардіохірурга, щоб отримати $2 млн викупу — прокуратура

Про це повідомила столична прокуратура.

За даними слідства, коли потерпілий проходив повз будинок по вулиці Феофіла Яновського, до нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли невідомі йому чоловіки. Один із них представився працівником правоохоронних органів.

Викрадачі змусили медика сісти в салон автівки, а потім наділи йому на голову чорний мішок та вкололи в ногу невідому речовину. Лікарю сказали, що це «отрута». Після цього фігуранти висунули вимогу передати їм 2 млн доларів за надання «протиотрути».

У Києві викрали лікаря-кардіохірурга, щоб отримати $2 млн викупу — прокуратура - Фото 1

Коли вони зрозуміли, що таких грошей у чоловіка немає, підозрювані обшукали його та забрали 15 тисяч гривень із його сумки. Потім викрадачі висадили лікаря з машини на столичних Совських ставках та зникли.

Фігурантам оголосили підозру у викраденні лікаря з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі.

У Києві викрали лікаря-кардіохірурга, щоб отримати $2 млн викупу — прокуратура - Фото 2

Одному із чоловіків суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Місцеперебування іншого підозрюваного правоохоронці ще встановлюють, йому теж оберуть запобіжний захід.

Раніше На Київщині викрито організовану злочинну групу, яка займалась вимаганням, розбійними нападами та викраденням людей.

Источник материала
loader
loader